Livet och diabetes Mat och recept

Somrig potatissallad med sparris och rädisor

Publicerad för första gången: 11.08.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Somrig potatissallad med sparris och rädisor Foto: Hanna Fjeldheim Dale

Kolhydrater per portion: 34 gram
Fibrer: 11 gram

Denna somriga potatissallad är perfekt som en lätt, fristående måltid, eller serverad som ett komplement till fisk eller kött. Vill du ha den helt vegetarisk men lite mer mättande är det gott att smula lite fetaost ovanpå.

Detta behöver du:

2 portioner

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

1 huvud av hjärtsallad
300 g småpotatis
120 g ärter
250 g sparris (ca 10 stycken)
1 näve groddar
8 rädisor
1 msk pumpafrön
1 msk solrosfrön
1 msk sesamfrön

Dressing:
1 tsk grov senap
1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
saften från ½ citron
1 tsk honung
peppar efter önskemål

PROVA ÄVEN: Mozzarellasallad med nektariner

Så gör du:

  1. Dela potatisarna i 2-3 bitar beroende på storlek, och koka dem mjuka i lätt saltat vatten.
  2. När potatisen är klar lägger du i ärtorna och sparrisen delad i bitar i grytan och kokar upp snabbt innan du häller av vattnet.
  3. Dela finhackad hjärtsallad i en salladsskål/skål tillsammans med groddarna.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  5. Rosta fröna i torr stekpanna.
  6. Skiva rädisorna tunt.
  7. Toppa salladen med de kokta grönsakerna, häll över dressingen och toppa med rädisor och rostade frön.
  8. Servera med önskade tillbehör.

PROVA ÄVEN: Äggröra med svamp och tomat

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile
Accu-Chek Mobile