Kolhydrater per portion: 14 gram
Varav fiber: 6 gram
Drömmer du dig tillbaka till sommar och sol är mozarellasallad en perfekt liten måltid för att skapa den rätta sommarstämningen.
Den här mozarellasalladen har ett lågt kolhydratinnehåll och går utmärkt att äta som en egen måltid. Mozarellasallad är också gott som en aptitretare som du delar med flera, eller som tillbehör till annan mat.
Du kan enkelt göra rätten mer näringsrik genom att toppa med rostade frön, som tillför både fibrer, mineraler och nyttiga fettsyror. Här har jag använt pinjenötter. Men det går lika bra med rostade pumpakärnor, solrosfrön och/eller valnötter.
TIPS: Mogna nektariner tillför läcker sötma till mozarellasalladen. Om du inte har några nektariner hemma kan du hoppa över det. Eller byta ut dem mot till exempel jordgubbar eller några skivor av päron eller äpple.
LÄS ÄVEN: Tomatpanna med kikärter
Ingredienser:
1 portion
en näve bladsallad (ca 40 g)
10 st körsbärstomater
½ spetspaprika
¼ gurka
½ nektarin
1 st god mozzarella (125 g)
1 msk pinjenötter (ca 15 g)
1 tsk olivolja
peppar och färska örter enligt önskemål

LÄS ÄVEN: Blodsockervänliga mellanmål
Tillagning:
1. Fördela bladsallad på en tallrik. Skiva gurka, tomat, paprika och nektariner och lägg på salladen.
2. Toppa salladen med mozzarella, olja och pinjenötter.
LÄS ÄVEN: Havrekex med nötsmör, kryddor och kokos
Hitta fler fantastiska recept från Hanna Dale på Happyfoodstories.com.