Livet och diabetes

Sallad med kikärter, stekta grönsaker, blåmögelost och senapsdressing

Publicerad för första gången: 23.06.21 | Senast redigerad: 29.03.22
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Sallad med kikärter, stekta grönsaker, blåmögelost och senapsdressing Foto: Hanna Fjeldheim Dale
Kolhydrater per portion: 34 gram 
Fiber: 17 gram

Den här salladen passar perfekt både till lunch och middag, och kan enkelt göras helt växtbaserad genom att man skippar osten, eller anpassas genom att man byter ut blåmögelosten mot exempelvis fetaost eller ett stekt ägg.

Använd gärna andra grönsaker än svamp, morot och tomater. Det passar riktigt bra med stekt squash, paprika och/eller lök till också.

Accu-Chek Instant

Detta behöver du:

1 portion:

En näve bladsallad/grönkål efter önskemål

3 medelstora champinjoner
1 stor morot
10 st körsbärstomater
½ paket kikärter (ca 120 g)
1 msk olivolja
Salt + peppar
30 g blåmögelost
1 tsk tahini
½ tsk honung
2 tsk senap
En skvätt citronsaft + lite vatten

LÄS ÄVEN: Mozzarellasallad med nektariner

Så gör du:

  1. Skiva svampen och moroten. Stek svampen i torr panna tills den släpper vätska och
    börjar få en gyllene färg. Lägg i den skivade moroten, körsbärstomaterna och kikärterna och stek dem med lite olja tills moroten är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg salladen/grönkålen i en skål och vänd i lite citronsaft.
  3. Blanda tahini, senap, citronsaft och honung. Späd ut med vatten tills du har en relativt rinnig dressing.
  4. Toppa salladen med stekta grönsaker och kikärter, blåmögelost och dressing.

LÄS ÄVEN: Äggröra med svamp och tomat

Accu-Chek Mobile

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare