Mat och recept

Hallondessert utan tillsatt socker

Publicerad för första gången: 08.09.21 | Senast redigerad: 26.05.22
Hallondessert utan tillsatt socker Foto: Andrea Jensen Moth
Kolhydrater per portion: 12 gram
Fiber per portion: 5 gram

En enkel vardagsdessert som är perfekt att ha i kylskåpet om sötsuget infinner sig! Denna vanilj- och hallondessert har en konsistens som påminner om Panna Cotta, och den smakar som en fräsch hallonfromage.

Detta behöver du:

Till tre serveringsglas

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

1 påse sockerfritt gelépulver med hallonsmak
5 dl vatten
1 burk kvarg med vaniljsmak (utan tillsatt socker)
150 g frysta hallon
Några droppar stevia eller motsvarande sötningsmedel
1 msk sockerfri granola per glas (t.ex. Pauluns sockerfri granola)

PROVA ÄVEN: Läskande sockerfritt iskaffe

Så gör du:

1. Koka upp hälften av vattnet, tillsätt gelépulvret och vispa tills allt har lösts upp.
2. Tillsätt resten av vattnet och burken med kvarg och rör ut alla klumpar.
3. Fördela massan i tre glas och ställ in i kylskåpet. Låt glasen stå i kylen i ett par timmar.
4. Värm bären tillsammans med lite sötningsmedel. Lägg bären ovanpå desserterna när dessa har stelnat och strö granola ovanpå före servering av hallondessert.

PROVA ÄVEN: Världens enklaste chokladkaka

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile
Accu-Chek Instant