Mat och recept

Läskande sockerfritt iskaffe

Publicerad för första gången: 03.06.21 | Senast redigerad: 16.06.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Läskande sockerfritt iskaffe Illustration foto: Getty images.
Kolhydrater: 13 kcal per deciliter

Jag gillar verkligen kaffe, men är inte så sugen på det under dagen när det är varmt ute. Därför har jag provat mig fram till ett gott och sockerfritt iskaffe som är både läskande och smakrikt.

Varma sommardagar är det skönt att svalka sig med något kallt att dricka. Det är viktigt att dricka mycket vatten, men det är trevligt att kunna njuta av att ha något annat i glaset också. Det finns visserligen en del sockerfria iskaffe-sorter att köpa i butik, men de innehåller mjölk, och jag är laktosintolerant. Men jag applåderar så klart att det hela tiden kommer ut goda sockerfria alternativ till butikshyllorna.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Jag använder mandelmjölk (utan tillsatt socker, 13 kcal per deciliter), men du kan använda den mjölk du föredrar. Jag tycker att mandelmjölk har en fyllig smak trots att den inte innehåller några kolhydrater eller många kalorier. Det fungerar väldigt bra till iskaffe.

LÄS ÄVEN: Antioxidant energismoothie

Detta behöver du

Kaffe
Suketter
Mandelmjölk
Istärningspåsar

LÄS ÄVEN: Läckra sommardesserter – helt utan tillsatt socker

Så gör du sockerfritt iskaffe

Brygg starkt kaffe. Jag använder en kaffebryggare, men du kan även använda pulverkaffe eller presskanna. Använd gärna slattar av kaffe som blivit över. Jag tillsätter en eller två suketter för sötma beroende på hur mycket kaffe jag ska frysa. När kaffet har svalnat häller jag upp det i istärningspåsar och fryser det.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

När bitarna med kaffe har blivit till istärningar blandar jag dem med mandelmjölk. Jag använder tre istärningar till 2 dl mjölk, men prova dig fram för efter hur starkt du vill att kaffet ska vara. Låt iskaffet stå i några minuter tills istärningarna smälter och blandas med mjölken.

Både stora och små har fått dille på sockerfritt iskaffe. Barnen får en koffeinfri variant. Förutom att det smakar gott är det också väldigt billigt att göra!

Hoppas du gillar det!

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant