Mat och recept

Vietnamesiska sommarrullar med scampi och jordnötsdipp

Publicerad för första gången: 25.08.21 | Senast redigerad: 11.05.22
Vietnamesiska sommarrullar med scampi och jordnötsdipp Foto: Andrea Jensen Moth
Kolhydrater per sommarrulle (4 bitar): 14 gram
Fiber per sommarrulle: 1,5 gram
Kolhydrater per matsked jordnötsdipp: 6 gram
Fiber per matsked jordnötsdipp: 0,5 gram

Sommarrullar eller färska vårrullar är en lätt och fräsch rätt som passar perfekt både som förrätt och som lätt huvudrätt.

Dessa består av krispiga grönsaker, scampi och en spännande kombination av örter för den autentiska smaken!

Accu-Chek Mobile

Detta behöver du:

Till fyra portioner

10 kvadratiska rispapper (jag använde storleken 22×22 cm)
300 gram kokt scampi
150 gram vermicelli-risnudlar (tunna risnudlar)
1 hjärtsallad
½ gurka
2 morötter
2 vårlökar
Mynta
Thailändsk basilika
Koriander
2 msk jordnötssmör
1 dl vatten
1 msk sojasås
3 msk hoisinsås
1 msk mangochutney
1 vitlöksklyfta, finhackad

PROVA ÄVEN: Thai-inspirerad kycklingsoppa

Foto: Andrea Jensen Moth

Så gör du:

1. Tvätta och strimla grönsakerna. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten.
2. Blanda ingredienserna till dippen och ställ den kallt under tiden som sommarrullarna tillagas.
3. Förbered en stor skål eller djup tallrik med ljummet till varmt vatten.
4. Doppa ett ark i vattnet och lägg det på en skärbräda. Lägg risnudlar, en rad med scampi, grönsaker och lite av varje längs en av rispapperets sidor. Rulla hårt och se till att kanten fäster ordentligt på rullen. Skär försiktigt rullen i fyra bitar och ställ dem på höjden på ett fat.
5. Servera de färska vårrullarna med dipp i små skålar så att alla kan dippa själva.

PROVA ÄVEN: Mozzarellasallad med nektariner

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig