ANNONS

Accu-Chek Mobile: – Ett ord: Fantastisk!

Publicerad för första gången: 25.08.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Accu-Chek Mobile: - Ett ord: Fantastisk! Foto: Privat

I över 15 år har Arne Grimsø (67) från Nøtterøy levt med typ 2-diabetes. Det hanterar han mycket bra – speciellt efter att han börjat använda Accu-Chek Mobile.

– Jag har provat blodsockermätare från andra leverantörer, men var aldrig riktigt nöjd med dem. De var svårare att hantera med lösa testremsor, berättar Arne.

Accu-Chek Instant

Den aktiva pensionären bor enligt egen utsaga i paradiset strax utanför Nøtterøy. Med havet som granne kan han här odla sitt intresse för båtliv.

– Jag har varit aktiv i den lokala båtföreningen i många år. Dessutom gillar vi att både campa och resa med husbilen. Med husbilen kan vi bland annat resa och besöka barnbarnen, som bor utspridda i landet.

Uppmärksam på symtom

Arne och hans fru har 13 barnbarn, och umgås mer än gärna med dem.

– Familjelivet är viktigt. Och det gör att jag håller extra bra koll på min diabetes. Jag är också uppmärksam när det gäller symtom hos andra i familjen, eftersom jag vet att det är en ärftlig sjukdom, säger han.

Både Arnes pappa och farfar hade diabetes typ 2. En av hans döttrar har diabetes typ 1, och just på grund av Arnes vakna blick upptäckte de att även hans bror hade diabetes typ 2.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

– Jag såg att han hade symtom och uppmanade honom att kolla sitt blodsocker. Då stod det snabbt klart att han också var diabetiker, berättar Arne.

LÄS ÄVEN: Sol, bad och Accu-Chek Mobile

– Fantastisk

– Jag har egentligen bara ett ord för att beskriva den här blodsockermätaren, och det är ”fantastisk”! Den har en superenkel skärm, och den senaste uppdateringen med två ”kranar” i änden gör att det är mycket enklare att fånga blodsdroppen, säger Arne.

För honom är det också viktigt att det finns gott om tester. I Accu-Chek Mobile kan du mäta blodsockret 50 gånger med tester som är fästa på ett långt band i kassetten. Det betyder att det inte finns några lösa remsor att hantera.

Det är dock viktigt att notera att kassetten har en hållbarhet på 90 dagar från det att den öppnas. Så oavsett om man använder alla tester innan dess, måste man komma ihåg att byta kassett ungefär var tredje månad för att få ett resultat.

LÄS ÄVEN: Jag har valt att lita på sensorn

Enklare hantering

Säkerhetsflikarna på testkassetten gör att apparaten ska hållas horisontellt, och du ser var blodet ska appliceras. Dessutom undviker du hudkontakt direkt på remsan, samtidigt som blodet träffar testfältet.

Accu-Chek Mobile är speciellt anpassad för insulinanvändare, eftersom den remsfria testningen gör att blodsockermätningen mycket enklare. Nu kan du testa när och var som helst på ett enkelt och användarvänligt sätt.

Fråga din diabetessjuksköterska om Accu-Chek Mobile.

Läs mer om Accu-Chek Mobile här

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant