Stories och livet

Jag ser fram emot att livet återgår till det normala (Del 3)

Publicerad för första gången: 22.10.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Glad kvinna ser fram emot att livet återgår till det normala Illustration foto: Getty images.

Jag ser fram emot att få krama om goda vänner och resa utomlands. Jag känner hopp inför framtiden, även om jag också gruvar mig lite.

Det här är den tredje och sista delen i en artikelserie där jag tar upp hur det kommer att påverka oss när vi plötsligt ska återgå till det normala? Läs gärna del 1 här, och del 2 här.

Accu-Chek Mobile

Jag vet många som har fått mer tid över till familjen och som har kunnat prioritera sig själva. Den största fördelen för egen del de senaste 16 månaderna har varit att mitt blodsocker har blivit jämnare och att jag känner mindre stress, vilket har gjort att jag inte har varit sjuk på vväldigt länge. Ofta har jag några perioder under ett år då jag har hög feber och lunginflammation, men nu är det snart 1,5 år sedan det hände senast.

Jag har dessutom tränat 30 minuter varje dag i över ett år. Det är något som jag hoppas kunna fortsätta med även efter att livet har återgått till det normala. Det betyder att min fysiska hälsa har mått väldigt bra av detta. Min mentala hälsa har jag fått kämpa lite mer med, men det antar jag gäller för väldigt många av oss. 

LÄS ÄVEN: Är alla jubileum värda att fira? 25 år med diabetes (Del 2)

Framgångsrik årskontroll

När det gäller diabetesen var jag på årskontroll för några veckor sedan. HbA1c var stabil och låg som vanligt väl inom målområdet, men alla mina andra prover var också bättre. Inte så att de var dåliga förut, men de var bättre den här gången. Dessutom lade behandlaren märke till att jag hade gått ner i vikt, utan att jag kunde säga exakt hur mycket. Och detta var via ett online-möte, så jag antar att det syns relativt väl. Det är naturligtvis väldigt roligt.

Två kvinnor kramar varandra, ser fram emot att livet återgår till det normala
Illustration foto: Getty images.

Jag fick beröm för att jag skött min hälsa så bra den senaste tiden, och att jag kunde släppa taget lite eftersom jag har fått min första vaccindos. Vanligtvis brukar jag få höra att jag har för bra kontroll, och att diabetesen därför tar för stor plats i mitt liv.

Accu-Chek Instant

Det är något som jag delvis kan instämma i, men när man som jag har levt med den här sjukdomen i 25 år och har försökt att ha kontroll i alla lägen, är det inte lätt att släppa på kontrollen. Övning ger färdighet och jag hoppas att det kan bli lättare igen. Det finns hopp!

LÄS ÄVEN: Bättre blodsockerreglering med träning!

Optimistisk inför framtiden

Jag är stolt över hur jag har hanterat de senaste 16 månaderna. För det måste man få göra.

Jag ska också vara ärlig och säga att jag både gruvar mig och ser fram emot att livet återgår till det normala. Men vi vande oss snabbt vid nerstängningar, så då bör vi väl kunna vänja oss snabb vid flera andra och nya möjligheter. Jag ser fram emot att få krama om goda vänner och resa utomlands. När tiden medger det, och man får. Så klart. 

Jag både ser optimistiskt på och känner hopp inför framtiden. Förhoppningsvis kommer det att ges många nya och bra möjligheter framöver, nu när världen gradvis läker, öppnas upp och livet återgår till det normala.

LÄS ÄVEN: När en dröm krossas är det bara att hitta en ny (Del 1/3)

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant