Mat och recept

Fiskkakor med riven rödbeta och remouladsås

Publicerad för första gången: 12.02.23
Fiskkakor med riven rödbeta och remoulad Illustration foto: Getty images.
Kolhydrater (per portion): 26 gram
Fibrer: 9 gram

Fiskkakor är ett suveränt sätt att få in mer vit fisk i kosten, och det är något som de flesta med fördel kan äta mer av.

I det här receptet har jag valt att servera fiskkakorna med rivna rödbetor, blancherade bönor och remouladsås. Tillbehören som jag valt här är både färgglada och näringsrika och smakar väldigt bra till fisken. Du kan naturligtvis byta ut rödbetorna mot morot om du föredrar det.

Accu-Chek Instant

LÄS ÄVEN: Pasta med tomat, fetaost och kyckling

Ingredienser

1 portion

1-2 grova fiskkakor (minst 80 % fisk)
1 rödbeta
100 g gröna bönor
ca 60 g färsk spenat
1 tsk smör
salt + peppar

2 msk lättmajonnäs
1 tsk grov senap
8 skivor inlagd gurka
peppar

LÄS ÄVEN: Laxform med tomatpesto

Accu-Chek Instant

Tillagning

1. Riv rödbetorna på ett rivjärn och vänd i med citron och kryddor.

2. Koka sparrisbönorna snabbt, cirka 1 minut. Häll av vattnet och lägg över spenaten i grytan tillsammans med bönorna. Rör i smör och vänd ihop tills spenaten faller isär. Krydda efter önskemål.

3. Finhacka den inlagda gurkan och vänd ihop senap, majonnäs, peppar och inlagd gurka.

4. Servera råkost på rödbetor med bönor, spenat, remoulad till fiskkakorna.

LÄS ÄVEN: Fyllig tomatsoppa med rostad jordärtskocka

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant