Livet och diabetes

En blick in i framtiden: Torsdagen den 15 mars 2046

Publicerad för första gången: 28.04.21 | Senast redigerad: 22.02.22
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
En blick in i framtiden: Torsdagen den 15 mars 2046 Foto: Getty Images

Fastnade i soffan och funderade häromdagen, på hur framtiden kommer att se ut för oss med diabetes. Det ena ledde till det andra och så satte jag mig och flyttade den här dagboksanteckningen från torsdagen den 15 mars 25 år framåt i tiden.

Jag har precis kommit hem efter ett besök hos läkaren, för uppföljning av min diabetes. Under läkarbesöket skannades sensorn som jag har under huden av och det gjordes en avläsning av långtidsblodsockret, kolesterolnivå, blodkroppar och annat som man tidigare var tvungen att ta blodprover för att kontrollera.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Tabletter som ”pratar” med sensorn

Jag fick också ett nytt recept på avancerade tabletter som jag nu tar istället för att använda en insulinpump. Tabletterna är verkligen avancerade och kommunicerar med sensorn som sitter under huden. Kort sagt så pratar de med varandra och doserar rätt mängd insulin på något avancerat och konstigt sätt. För mig är detta ett riktigt bra system.

Jag har en sensor som jag byter ut en gång om året, tar en tablett eller två i veckan, beroende på hur mycket jag tränar. Detta får jag information om på min smarta klocka.

Vardagen med diabetes har blivit enkel och förutsägbar. Det är många år sedan jag behövde lägga tid på att manuellt försöka hålla en jämn blodsockernivå under dagen. Nu går allt av sig självt och mitt blodsocker pendlar mellan 5 och 7.

LÄS ÄVEN:  Brutit en ny barriär med öppenhet om diabetes

Vaccin mot diabetes

Jag blev farfar igen för 6 månader sedan. I nästa vecka ska mitt barnbarn till läkaren för att vaccineras mot diabetes. Det är helt otroligt att mitt barnbarn inte kommer att behöva uppleva diabetes. Även om det nu har blivit en enkel sjukdom att hantera jämfört med hur det var i slutet på förra århundradet och långt in på det här århundradet. Det gjordes en del stora framsteg runt 2020, något som verkligen snabbade på utvecklingen när det gäller behandling av diabetes.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

LÄS ÄVEN: För att du har diabetes…

Vad tänker du om livet som diabetiker 25 år framåt i tiden?

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant