Mat och recept

Läcker scampi med currymarinad

Publicerad för första gången: 25.04.17 | Senast redigerad: 26.05.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Scampi med currymarinad Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion (125 g): >1 g

Scampi med currymarinad är utsökt sommarmat med få kolhydrater. Servera den till exempel med en fräsch sallad.

Denna marinad är min solklara favorit när det gäller att marinera scampi. Den starka chilismaken och den milda, runda currysmaken är helt perfekt till saftig scampi. Chilimängden kan du justera efter eget önskemål. Denna currymarinad passar även utmärkt till kyckling.

Accu-Chek Instant

Mängden i receptet är beräknad till cirka 500 gram oskalad rå scampi. En säker vinnare på tapasbordet, och läcker till exempelvis en fräsch sallad.

LÄS ÄVEN: Sommarförrätt: Grillad vattenmelon med fetaost

Ingredienser

4 portioner

500 g scampi
1 chili
3 vitlöksklyftor
En rejäl bit finhackad färsk ingefära
2 msk olivolja
1 msk sesamolja (kan bytas ut mot olivolja)
Saften av 1/2 lime
1 msk curry
1 msk paprikapulver
1 näve finhackad färsk koriander (ev. torkad)

LÄS ÄVEN: Mozzarellasallad med nektariner

Accu-Chek Mobile

Gör så her

Finhacka och blanda alla ingredienser i en skål. Skala scampin och vänd ner dem väl i marinaden. Låt stå kallt i minst två timmar, gärna över natten. Stek scampin i currymarinaden, och servera med önskat tillbehör.

Bon appétit!

Hitta fler fantastiska recept från Hanna Dale på Happyfoodstories.com.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant