Mat och recept

Squashlasagne med ricotta och fetaost

Publicerad för första gången: 26.01.24
Squashlasagne med ricotta och fetaost Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion (6 portioner per lasagneform): 20 gram

Denna färska squashlasagne innehåller färre kalorier än en klassisk lasagne och är supergod!

Om du vill ha en maträtt med mindre kolhydrater kan du hoppa över lasagneplattorna och bara använda zucchini.Du kan också byta ut ricottan mot keso om du vill.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Servera squashlasagnen med en stor grönsallad.

PROVA ÄVEN: BÖNRISOTTO MED SQUASH OCH KANTARELLER

Ingredienser

En form på ca 20×28 cm (4 personer)

2 bitar stor zucchini
1 gul lök
1 msk olivolja
250 g ricotta
150 g fetaost
50 g riven parmesan
2 dl vispgrädde
rivet skal av ½ citron
150 g färsk spenat
salt + peppar
6-8 pastaplattor (eller så många som det krävs för att skapa två täckande lager i formen du använder)

PROVA ÄVEN: PANERAD TORSK MED ZUCCHINI OCH KIKÄRTSSALLAD

Accu-Chek Instant

Så gör du:

1. Dela squashen på längden i ca 0,5 cm tunna strimlor. Lägg alla strimlor i en stor form eller ugnsform och strö över salt. Vänd runt lite så att allt är täckt. Låt squashen vila i 10 minuter så att den släpper lite vätska.

2. Finhacka löken och stek den gyllene i lite smör. Vänd i spenaten och stek den tills den faller isär. Ta upp löken och spenaten ur pannan.

3.Smula fetaosten i pannan och värm på medelhög värme tills fetaosten smälter. Rör i ricotta och tillsätt grädde och riven parmesan. Du bör nu ha en relativt tjock sås. Vänd i spenat- och lökblandningen i ostsåsen. Rör till sist ner rivet citronskal.

4.Torka squashstrimlorna med en ren kökshandduk. Ringla lite olivolja över botten på en ugnsform och täck botten av formen med zucchini och sedan ett lager lasagneplattor. Fördela ost- och spenatsåsen över plattorna innan du lägger nästa lager. Upprepa för varje lager. Avsluta med ett lager squash.

5.Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30-40 minuter. Squashen ska vara gyllene och pastaplattorna mjuka.

PROVA ÄVEN: RÖD FISKSOPPA MED TOMAT OCH PAPRIKA

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile