Mat och recept

Bönrisotto med squash och kantareller

Publicerad för första gången: 19.10.23
Bönrisotto med squash och kantareller Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion: 26 gram

Denna maträtt görs helt utan ris och blir som en korsning mellan en böngryta och en risotto. Lite mer blodsockervänlig och full av god smak.

Denna varma maträtt smakar utsökt av höst och är ett näringsrikt och blodsockervänligt alternativ till den traditionella risotton. Här ersätts ris med vita bönor, vilket gör att rätten blir en korsning mellan en böngryta och en risotto. Full av god smak, fiber och nyttigt växtprotein. 

Accu-Chek Mobile

TIPS: Servera gärna med en fräsch sallad.

PROVA ÄVEN: Caponata – en italiensk klassiker

Ingredienser

2 portioner

1 gul lök
1 stor squash
250 g kantareller
230 g vita stora bönor (avrunna)
100 g crème fraiche
2 msk riven parmesan
2 msk olivolja
1 msk smör
salt + peppar
persilja för servering (kan skippas)

PROVA ÄVEN: Sötpotatispaj med mozzarella

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Så gör du

  1. Börja med att steka kantarellerna i en torr panna tills svampen är gyllene. Vänd i smör och lite peppar. Lägger över svampen i en skål.
  2. Dela squashen i två. Riv en del på rivjärn och skär den andra delen i tunna skivor. Pressa ut vattnet ur den rivna squashen.
  3. Finhacka löken och stek den gyllene i lite olja tillsammans med den halva skivade squashen.
  4. Skölj bönorna väl och lägg riven squash i pannan tillsammans med bönorna. Stek i några minuter innan du vänder i chreme fraiche och parmesan.
  5. Krydda med salt och peppar, och eventuellt lite mer parmesan.
  6. Toppa pannan med stekta kantareller, och gärna lite finhackad färsk persilja.

PROVA ÄVEN: Laxbowl med bakad sötpotatis, quinoa och avokado

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant