Mat och recept

Röd fisksoppa med tomat och paprika

Publicerad för första gången: 01.12.23
Röd fisksoppa med tomat och paprika Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion (3 portioner per recept): 31 gram

Detta recept på röd fisksoppa är mycket smakrik och ett bra alternativ till klassisk vit fisksoppa.

Servera gärna fisksoppan med en skiva fullkornsbröd, eller lite fullkornsris – välj det du gillar bäst. Toppa med riven parmesan vid servering.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

LÄS ÄVEN: KRÄMIG TOMATSOPPA MED MOZZARELLA

Ingredienser

2 portioner

1 gul lök
1 salladslök
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1/2 tsk paprikakrydda
½ tsk gurkmeja
1 röd paprika
20 st körsbärstomater
1 tsk honung
1 tsk balsamvinäger
2 msk tomatpuré
4-6 dl fiskbuljong
400 g hackade tomater
1-2 dl grädde
400 g torskfilé
100 g färsk spenat
en rejäl näve färsk basilika
salt + peppar

LÄS ÄVEN: BÖNRISOTTO MED SQUASH OCH KANTARELLER

Så gör du:

  1. Hacka lök och salladslök och stek i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt paprikan som du har skivat i tunna strimlor, finhackad vitlök, chili, kryddor, honung, balsamvinäger och körsbärstomater och tomatpuré och låt sjuda i några minuter.
  2. Tillsätt fiskbuljong och hackade tomater och låt allt sjuda på medelhög värme i 5 minuter.
  3. Häll grädden i grytan och smaka av med salt och peppar. Vänd i färsk spenat och basilika.
  4. Dela torsken i tärningar på ca 2×2 cm och lägg i dem i grytan. Låt dra i 4-5 minuter och servera direkt.

LÄS ÄVEN: ROTSELLERISOPPA MED ROSTADE KIKÄRTER OCH GRÖNKÅLSCHIPS

Accu-Chek Mobile

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile