Mat och recept

Panerad torsk med zucchini och kikärtssallad

Publicerad för första gången: 11.12.23
Panerad torsk med zucchini och kikärtssallad Foto: Andrea Jensen Moth.
Kolhydrater per portion: 12 gram
Fiber per portion: 3 gram

Panerad torsk är god och traditionell vardagsmat som både stora och små kan njuta av.

Fisk som vardagsmat behöver varken vara avancerad eller tråkig. Paneringen tar inte lång tid och den lyfter definitivt torskfilén till nya höjder. Serverad med en mättande och spännande sallad med friterad zucchini, kikärtor och fetaost blir detta en ny favoritfiskmiddag!

Accu-Chek Instant

PROVA ÄVEN: BÖNRISOTTO MED SQUASH OCH KANTARELLER

Ingredienser

För 3 portioner behöver du:

500 gram torsk
1 ägg
2 msk mjöl
50 gram ströbröd
20 gram riven parmesan
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1/2 tsk vitlökspulver

1 zucchini (ca 400 gram)
1 burk kikärter (250 gram)
100 gram fetaost
1/2 rödlök
200 gram körsbärstomater
Några nävar ruccolasallad
En näve färsk basilika
Olivolja
Chilipulver
Salt och peppar

PROVA ÄVEN: KRÄMIG OCH KRYDDIG RÄKGRYTA

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Så gör du:

1. Blanda ströbröd, riven parmesan, salt, peppar och vitlökspulver i en skål. Vispa ett ägg i en annan skål och häll vetemjöl i en tredje skål.

2. Värm ugnen till 170 grader, varmluft.

3. Lägg fiskfiléerna mellan några hushållspapper så att de blir torra på ytan innan de paneras.

4. Skär zucchinin i halvmånar och stek skivorna i lite olja i en stekpanna med salt och peppar tills de är mjuka men ändå håller formen.

5. Blanda en burk sköljda kikärter på burk, ruccolasallad, rödlök i tunna ringar, smulad fetaost, halverade körsbärstomater och hackad basilika. Ringla över lite god olivolja och mal lite salt och peppar över. Vänd ner den stekta zucchinin och ställ salladen åt sidan medan du tillagar fisken.

6. Vänd fiskfiléerna i mjöl, därefter i ägg och slutligen i paneringen. Lägg filéerna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda tills filéerna är krispiga på utsidan och genomstekta, men fortfarande saftiga inuti – cirka 10-15 minuter, beroende på tjockleken på torskbitarna.

PROVA ÄVEN: RÖD CURRY MED SCAMPI OCH GRÖNSAKER

Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile