Mat och recept

Sesamlax med kikärter och grönsaker

Sesamlax med kikärter och grönsaker
Kolhydrater per portion: 30 gram
Varav fiber: 14 gram

Sesamlax är en mycket näringsrik måltid, fullmatad med allt som får kroppen att må bra.

Sesamläx är lika god at äta kall som varm, så detta är också en bra rätt att ha med sig i matlådan. Perfekt om du har rester av ugnsbakade grönsaker eller fisk över från gårdagens middag.

Byt gärna ut squashen och ärterna mot andra grönsaker som du gillar.

LÄS ÄVEN: Krämig linspasta med feta och grønsaker

Ingredienser

1 portion

1 st laxfilé
¼ tsk peppar
1 tsk sesamfrön
½ squash
1 tsk olivolja
½ burk kikärter
1 tsk olivolja
1/2 tsk paprikakrydda
en rejäl näve salladsmix eller spenat
1 msk granatäppelkärnor
50 g ärter
1 msk inlagd ingefära
1 morot i stavar

LÄS ÄVEN: Smörstekta kantareller med vita bönor

Hur man gör sesamlax:

1. Dela squashen i stora bitar och lägg laxfilén och squashbitarna på en bakplåt. Peppra laxen och strö sesamfrön över den, och häll lite olivolja över squashen. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

2. Skölj kikärterna väl och stek snabbt i lite olja i en het stekpanna med paprikakryddor.

3. Lägg salladen i en skål och fördela de stekta kikärterna, den ugnsbakade squashen, ärterna och laxen i skålen.

4. Toppa med granatäpple och inlagd ingefära och servera med morotsstavar.

LÄS ÄVEN: Superfrukost: Glutenfri bovete- og chiagrøt