ANNONS Livet och diabetes

– Nya Accu-Chek Instant gör vardagen enklare

Publicerad för första gången: 25.03.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Nya Accu Check Instant gör vardagen enklare Foto: Roche

Roche arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra sina produkter så att alla som har diabetes, vare sig de har typ 1 eller typ 2, kan följa upp sin diabetes på enklast och säkrast möjliga sätt.

– Nu finns nya Accu-Chek Instant på marknaden och vi är mycket nöjda med resultatet, berättar produktchefen för Norden på Roche, Jenny Hemingway.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

– Nya Accu-Chek Instant har en graderad färgskala som gör att du snabbt och enkelt kan se hur blodsockernivån ligger. Det har faktiskt aldrig varit enklare att mäta blodsockret än med den här, tillägger hon.

Överblick över blodsockervärdena med Accu-Chek Instant

Knut Lorentzen (72) har testat produkten under en tid och är mycket nöjd med de nya funktionerna.

– Först och främst är displayen och färgskalan lätt att läsa av och ger en tydlig överblick över blodsockervärdena, säger Knut som har typ 2 diabetes.

Knut Lorentzen är mycket nöjd med de nya funktionerna

Liksom för vissa andra med diabetes är Knuts syn inte vad den en gång har varit, vilket gör det extra viktigt att använda en blodsockermätare där displayen är tydlig. Den markerade testremseporten visar tydligt var testremsan ska föras in.

LÄS ÄVEN: Ställ krav för din egen hälsa!

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Användarvänlighet med Accu-Chek Instant

Han lyfter även fram blodsockermätarens användarvänlighet.

– Accu-Chek Instant har två knappar som gör det enkelt att bläddra i tidigare resultat. Dessutom är det positivt att testremsorna är så breda.

– Jag har fått lite skakiga händer med åldern, och därför är det riktigt bra att du nu kan applicera blodet längs med hela det gula fältet på testremsan. Det gör det betydligt lättare för mig att mäta blodsockret, säger Knut.

Nya Instant har dessutom en eject-knapp som gör det enkelt och hygieniskt att hantera testremsorna. Den har en upplyst display som gör att du kan använda mätaren när som helst och var som helst.

LÄS ÄVEN: Vilken siffra är bäst? Jakten efter de perfekta blodsockerkurvorna

Mycket enklare att använda

Hela 720 testvärden kan lagras så att du hela tiden har koll på hur ditt blodsocker är över tid.

– Den faktiska mätningen med denna blodsockermätare tar bara några sekunder. Det gör att tröskeln för att mäta blodsockret, även när man är på språng, har blivit mycket lägre, säger Knut.

– Jag har haft blodsockermätare från Accu-Check under alla år som jag har haft diabetes. Därför vet jag redan att de ger mig tillförlitliga svar. Skillnaden nu är att den här blodsockermätaren mycket enklare att använda, och gör att jag kan kontrollera resultaten längre bakåt i tiden. För mig har det helt enkelt gjort att vardagen blivit enklare, avslutar Knut.

LÄS MER OM ACCU-CHEK INSTANT HÄR: https://www.accu-chek.se/blodsockermatare/instant

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare