Livet och diabetes Mat och recept

Näringsrik fralla med sötpotatis, tahini-kikärter och halloumi

Publicerad för första gången: 17.03.21 | Senast redigerad: 14.06.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Näringsrik fralla med sötpotatis, tahini-kikärter och halloumi Foto: Hanna Fjeldheim Dale

Denna färgglada sallad innehåller massor av bra näring och är dessutom en bra källa till fiber. Byt gärna ut ugnsbakad sötpotatis mot exempelvis squash, aubergine och/eller paprika, om du vill ha en rätt med lite mindre kolhydrater.

Kolhydrater per portion: 31 gram, Fiber: 14 gram

Detta behöver du: 

½ sötpotatis

Accu-Chek Mobile

½ msk olivolja

1/6 msk peppar

90 g kikärter

1 msk tahini

1 tsk senap

Accu-Chek Mobile

¼ tsk peppar

2 msk vatten

1 näve färsk spenat

6 st körsbärstomater, finhackade

1 näve alfagroddar (eller andra groddar)

½ liten avokado i skivor

2-3 skivor halloumi

LÄS ÄVEN: Mozzarella sallad med nektariner

Så gör du: 

  1. Dela sötpotatisen i tärningar och grädda med lite olja och peppar i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
  2. Vänd ihop tahini med senap, peppar och vatten. Blanda därefter kikärterna i tahinidressingen.
  3. Stek halloumi i en het stekpanna tills den är gyllene.
  4. Fördela spenaten i en stor skål, tillsammans med bakad sötpotatis, kikärter, tomat, groddar, halloumi och avokado.

LÄS ÄVEN: Tomatpanna med kikärter

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile