Mat och recept

Havrekex med nötsmör, kryddor och kokos

Publicerad för första gången: 18.12.20
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Havrekex med nötsmör Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Kolhydrater kex: 18,5 gram
Fibrer: 3 gram

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Havrekex med nötsmör är perfekta som vardagsfika till kaffekoppen, som en snabb frukost eller som ett litet mellanmål när du är på språng.

De här havrekexen innehåller mycket fibrer och nyttiga fettsyror från nötsmör. Ät dem gärna med lite ost.

TIPS: Om du vill minska mängden socker i receptet kan honungen bytas ut mot ett annat sötningsmedel som du föredrar. Jag har använt mandel- och hasselnötssmör, men jordnötssmör fungerar också bra.

LÄS ÄVEN: Näringsrik havregrynsgröt

Ingredienser

Recept till 9 kex

2 dl havremjöl
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 tsk bakpulver
¼ tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 msk nötsmör
2 msk vanligt smör, rumsvarmt
3–4 msk havremjölk (eller annan mjölk efter önskemål)
2 msk honung

Accu-Chek Instant

LÄS ÄVEN: Himmelskt goda baguetter

Tillagning av havrekex med nötsmör

1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.

2. Tillsätt sedan nötsmör, rumsvarmt vanligt smör och honung.

3. Justera konsistensen med lite mjölk om det behövs.

4. Forma 9 havrekex med hjälp av en sked och lägg kexen på en plåt.

5. Grädda i ugnen på 180 grader i ca 15 minuter.

LÄS ÄVEN: Mandelpudding

Hitta fler fantastiska recept från Hanna Dale på Happyfoodstories.com.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant