Livet och diabetes Stories och livet

Jag kan inte, jag har diabetes

Publicerad för första gången: 03.07.23
Jag kan inte, jag har diabetes Foto: Getty Images

Jag kan inte, jag har diabetes.” Har du uttalat de orden någon gång? Jag har inte gjort det. Det borde du inte heller göra. För att vi kan! Vi kan göra det mesta, även om vi har diabetes.

Låt det sjunka in. Vi kan. Även om vi har en sjukdom som gör oss stressade, innebär extra arbete och krångel dygnet runt, så kan vi göra det mesta.

Accu-Chek Mobile

Men får vi en känning måste vi så klart göra något åt det. Vi är dock inte så begränsade som vi ibland tror.

Ibland kan man behöva stanna upp lite, kontrollera blodsockret, äta en smörgås eller sätta lite insulin. Men bortsett från det är vi inte så begränsade, även om vi ibland har en tendens att tro det. Jag har pratat med många andra som har diabetes typ 1 som menar att det är lätt hänt att man börjar tänka att saker och ting är svåra, eller till och med omöjliga med diabetes. Ofta upptäcker vi tillsammans att våra fördomar inte stämmer.

LÄS ÄVEN: Det finns mycket hjälp och tröst att få i diabetescommunityn

Ingenting är omöjligt!

Om vi bortser från att personer med diabetes inte kan bli piloter, köra på utryckningar, ta dykcertifikat eller arbeta med persontransporter, så är det egentligen inte mycket vi inte kan göra. Visst, saker blir svårare och kräver mer planering, men det är fortfarande möjligt.

Det finns inga som är bättre på att göra saker med fluktuerande blodsocker än vi! Ingenting är omöjligt med diabetes. Åtminstone är det allra, allra mesta möjligt. Vi klarar av det som vi vill!

Accu-Chek Mobile

Tillsammans är vi starka.

LÄS ÄVEN: Fullständig hälsokontroll

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant