Mat och recept

Halloumi-bowl och ugnsbakade rotfrukter

Publicerad för första gången: 03.04.22 22:19
Halloumi-bowl med bakte grönsaker Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion: 43 gram
Fibrer: 17 gram

Halloumi-bowl är en middag som är fullproppad med näring och goda smaker.

Halloumi är en fast ost som kan stekas utan att den smälter eller förlorar formen. Det är också en bra källa till proteiner. Om du inte gillar halloumi kan du naturligtvis byta ut den mot till exempel fetaost eller fisk/kyckling, beroende på vad du föredrar. 

Accu-Chek Mobile

LÄS ÄVEN:  Tomatpanna med kikärter

Ingredienser

1 portion

½ sötpotatis
1 rödbeta
½ paprika
½ aubergine
1 msk olivolja
salt och peppar
5 valnötter
1 msk pumpafrön
ca 70 g halloumi
en stor näve grönkål
saften av ¼ citron
en näve groddar

Tahinidressing:

1 msk tahini
1 tsk äppelcidervinäger eller citronsaft
½ tsk honung
kokande vatten till önskad konsistens
peppar

Accu-Chek Instant

LÄS ÄVEN: Näringsrik fralla med sötpotatis, tahini-kikärter och halloumi

Halloumi-bowl med ugnsbakade grönsaker
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Tillagning

1. Dela alla grönsaker i medelstora bitar och lägg på en bakplåt. Ringa över olja och krydda.

2. Grädda i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter.

3. Blanda till dressingen. Om du tillför syra till tahinin kommer den att tjockna, så vänd först ihop tahini och vinäger/citron innan du rör i honung. Därefter späder du med vatten tills du har en mediumtjock dressing. Smaka av med peppar efter önskemål.

4. Rosta nötter i torr panna. Ta ut dem och stek halloumin gyllen på båda sidorna.

5. Lägg grönkål i en skål och massera in den med citron så att den sjunker ihop lite. Lägg i groddar och häll över de ugnsbakade grönsakerna i skålen. Toppa med halloumi, rostade nötter och frön, och servera med dressing.

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant