Mat och recept

Grova scones med pumpakärnor och tranbär

Publicerad för första gången: 26.02.23
Grova scones med pumpakärnor och tranbär Foto: Andrea Jensen Moth
Kolhydrater per portion: 13 gram
Fiber per portion: 3 gram

Räddningen när du inser att du inte har något hemma att lägga pålägget på.

Saftiga, fiberrika scones med extra smak och konsistens från frön och torkade bär! Mycket goda med ett enkelt pålägg som smör och gulost till.

Accu-Chek Instant

LÄS ÄVEN: Saftiga, sockerfria kanelbullar

För 12 scones/två ”kakor”:

2 dl mjölk
125 gram lättmargarin
200 gram havregryn
200 gram fullkornsmjöl, finmalet
50 g pumpafrön
50 g tranbär
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Så gör du:

  1. Sätt ugnen på 220 grader, över- och undervärme.
  2. Bland alla torrvaror i en skål. Tillsätt mjölk och rumsvarmt margarin och blanda till en lätt kladdig men fast deg.
  3. Forma två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Dela kakorna i 6 st ”pizzaskivor” med en kökskniv.
  4. Grädda i 15 minuter och servera sconesen helst ljumna. Hoppas det smakar!

PROVA ÄVEN: Recept på spenatvåfflor

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile