Mat och recept

Recept på spenatvåfflor

Publicerad för första gången: 07.08.22
spenatvåfflor Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per platta: 21 gram
Varav fiber: 3,7 gram

Är du sugen på en riktigt god helgfrukost, eller en lite mer spännande lunchlåda? Prova att göra spenatvåfflor!

Våfflor behöver inte nödvändigtvis vara ett dåligt val med mycket snabba kolhydrater! De här gröna våfflorna med spenat är rika på fiber och fungerar perfekt som grund för de flesta pålägg. Spenatvåfflor passar perfekt som en supergod helgfrukost eller för att göra lunchlådan lite mer spännande.

Accu-Chek Instant

PS! Receptet innehåller inget socker eller vetemjöl.

LÄS ÄVEN: Ugnsbakad broccoliomelett

Ingredienser

1 platta

30 g havregryn
½ tsk kardemumma
1 krm salt
1 ägg
2 msk yoghurt naturell
2-3 msk mjölk
en stor näve färsk spenat
smör till gräddning

LÄS ÄVEN: Paj med rökt lax och grönsaker

Accu-Chek Instant

Tillagning

1. Mal havregrynen till mjöl i en matberedare eller mixer.

2. Tillsätt de andra ingredienserna och kör tills du har fått en ljusgrön och slät smet. Späd ut med lite mjölk eller tillsätt mer havregryn om smeten är för rinnig, beroende på vilken konsistens du föredrar..

3. Smörj våffeljärnet med lite smör och grädda våfflan tills den har fått en gyllene färg.

4. Servera med önskat pålägg, till exempel vitost.

LÄS ÄVEN: Grillad kycklinglårfilé med somrig vattenmelonsallad

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant