Mat och recept

Granola med mandelsmör och banan

Publicerad för första gången: 16.04.23
Granola med mandelsmör och banan Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per 100 g: 27 g
Varav fiber: 10 gram

Granola med mandelsmör och banan är perfekt över naturell yoghurt, som en enkel frukost eller som mellanmål. Faktum är att granolan är så god att du även kan äta den som snacks!

Naturligtvis kan du köpa granola i butiken, men om du gör den själv blir den ännu godare. Dessutom vet du exakt vad den innehåller.

Accu-Chek Mobile

Observera att även om det här receptet inte innehåller vanligt socker, så innehåller den två matskedar honung och en halv banan som kan påverka ditt blodsocker något.

FÖRSÖK OCKSÅ: Grova scones med pumpakärnor och tranbär

Ingredienser

1 plåt

5 dl stora havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl chiafrön
2 dl valnötter, hackade
1 msk kanel
2 tsk kardemumma

1/2 mogen banan
2 msk honung
3 msk mandelsmör

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

FÖRSÖK OCKSÅ: Läcker tonfisksallad

Tillagning

1. Blanda alla torra ingredienser i en blandningsskål.

2. Mosa bananen med en gaffel och vänd i mandelsmör och honung.

3. Vänd i den våta bananblandningen i torrvarorna, och häll ut allt på en bakplåt.

4. Grädda i ugnen på 180 grader (gärna varmluft) i ca 25-35 minuter. Vänd granolan ungefär var 7:e minut så att den inte bränns vid. Låt svalna.

5. Förvara granola med mandelsmör i en glasburk med lock.

FÖRSÖK OCKSÅ: 5 förslag till diabetesvänlig frukustmat

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile