Livet och diabetes Mat och recept

Läcker tonfisksallad

Publicerad för första gången: 05.03.22 15:32
Läcker tonfisksallad Foto: Hanne Storhaug Jensen

Den här tonfisksalladen tar mindre än två minuter att göra. Näringsrikt, enkelt och mycket gott!

Kolhydrater: 1 g per 100

Detta behöver du:

1 burk tonfisk (i vatten, inte olja)

Accu-Chek Instant

4 msk majonnäs, gärna hemgjord

1 lök, bara det gröna. Du kan även använda vårlök eller purjolök.

4-6 skivor inlagd gurka, hackad

Peppar

Läcker tonfisksallad
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Så gör du:

  1. Häll av vattnet från tonfisken.
  2. Blanda majonnäs, tonfisk och inlagd gurka. Tillsätt önskad mängd hackad lök (bara det gröna).
  3. Smaka av med peppar.
  4. Hållbarhet i minst fem dagar vid förvaring i kylskåp.

Tips! Titta efter MSC-märket på tonfiskburkarna så vet du att tonfisken kommer från hållbart fiske.

Accu-Chek Instant

Miljögifter i fisk

All fisk innehåller miljögifter i varierande grad, och speciellt fet fisk kan innehålla höga halter miljögifter. Dessa lagras i vår fettvävnad, vilket speciellt kan påverka ammande mödrar och deras barn. Fisk bidrar även med viktiga näringsämnen, men mycket talar för att kostrekommendationerna i för liten utsträckning har fokuserat på de potentiella negativa effekterna av en hög konsumtion av fisk. Med mer information om både för- och nackdelarna är det lättare för oss konsumenter att fatta bra beslut för oss själva i vardagen, och fram till dess att Socialstyrelsen eventuellt ändrar sina rekommendationer för fisk kan det vara klokt att vara lite försiktig, särskilt unga flickor.

Tips! Serverat med några kokta ägg, lite ruccolasallad och hackade nötter blir detta en riktigt god lunch!

LÄS ÄVEN: Hoisinmarinerade scampi med ugnsbakade grönsaker

Källor: Tidsskriftet den norske legeforening 

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant