Kolhydrater: ca 0 g per 100
Fläskkotletter med massor av läcker smak. De här är perfekta både till vardagsmiddagen och till fest. Och det bästa av allt: du lagar dem på mindre än 10 minuter!
Detta behöver du:
1 fläskkotlett per person
Smör till stekning
Salvia
Senapsfrön, krossade, kan utelämnas
Salt och peppar
1 citron
1 dl grädde per person
Dijonsenap
Kapris
Eventuellt soja
LÄS ÄVEN: Lins – ock tomatsallad
Så gör du:
Krydda fläskkotletterna med ett tunt lager salt, peppar, salvia och krossade senapsfrön.
Stek kotletterna på medelhög värme, ca 3 minuter på varje sida.
Pressa lite citron över varje kotlett och stek vidare i 3-4 minuter eller tills kotletterna är genomstekta.
![Fläskkotletter med kaprissås](https://www.livetochdiabetes.se/content/uploads/2021/01/DSC_0171-1-1024x683.jpg)
Koka ur den goda smaken från stekpannan med lite grädde. Tillsätt 1-2 tsk dijonsenap. Smaksätt med salt och peppar och strö kapris över. Smaka av med lite sojasås om du har.
![Fläskkotletter med kaprissås](https://www.livetochdiabetes.se/content/uploads/2021/01/DSC_0204-1-1-1024x683.jpg)
Tips! Om du föredrar kött från grisar som har haft ett bra liv, rekommenderar jag att du kollar in Reko-ringen på facebook. Där kan du kontakta bonden direkt och få veta hur han/hon föder upp grisarna. Det är också enklare att få tag i styckningsdetaljer som inte finns i butik.
Med ugnsbakade grönsaker till exempel?
LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER på Accu-chek.se
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.