Livet och diabetes

Fläskkotletter med kaprissås

Publicerad för första gången: 14.01.21 10:39
Fläskkotletter med kaprissås Foto: Hanne Storhaug Jensen

Kolhydrater: ca 0 g per 100

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Fläskkotletter med massor av läcker smak. De här är perfekta både till vardagsmiddagen och till fest. Och det bästa av allt: du lagar dem på mindre än 10 minuter!

Detta behöver du:

1 fläskkotlett per person

Smör till stekning

Salvia

Senapsfrön, krossade, kan utelämnas

Salt och peppar

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

1 citron

1 dl grädde per person

Dijonsenap

Kapris

Eventuellt soja

LÄS ÄVEN: Lins – ock tomatsallad

Så gör du:

Krydda fläskkotletterna med ett tunt lager salt, peppar, salvia och krossade senapsfrön.

 Stek kotletterna på medelhög värme, ca 3 minuter på varje sida.

Pressa lite citron över varje kotlett och stek vidare i 3-4 minuter eller tills kotletterna är genomstekta.

Fläskkotletter med kaprissås
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Koka ur den goda smaken från stekpannan med lite grädde. Tillsätt 1-2 tsk dijonsenap. Smaksätt med salt och peppar och strö kapris över. Smaka av med lite sojasås om du har.

Fläskkotletter med kaprissås
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Tips! Om du föredrar kött från grisar som har haft ett bra liv, rekommenderar jag att du kollar in Reko-ringen på facebook. Där kan du kontakta bonden direkt och få veta hur han/hon föder upp grisarna. Det är också enklare att få tag i styckningsdetaljer som inte finns i butik.   

 Med ugnsbakade grönsaker till exempel?

LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER på Accu-chek.se

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig