Livet och diabetes

Vill visa min tacksamhet för den svenska diabetesvården

Publicerad för första gången: 27.10.22
Vill visa min tacksamhet för den svenska diabetesvården Illustration foto: Getty Images

Jag är så otroligt tacksam för att jag bor i Sverige. I Sverige har vi kanske världens bästa diabetesvård. Både min ena dotter och jag har typ 1 diabetes och vi har haft mycket kontakt med vården redan. Och eftersom inget botemedel finns i sikte hoppas jag det blir många positiva kontakter i många år framöver.

Även om vi har mycket i själva systemet som gör vården bra, är det människorna som arbetar i den som gör den fantastisk. De som gör det där lilla extra, som gör att man känner sig omhändertagen, sedd och får den där hjälpen man behöver. De här människorna förtjänar uppskattning och uppmärksamhet för det jobb de gör!

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Jag erkänner, jag är dålig på att ge beröm direkt. Det är mycket lättare att bara känna sig glad när man går ifrån ett möte, säga något positivt till en kompis eller familjen, än att berömma direkt. Som jag har förstått är det fler än jag som är supernöjda men inte säger det så ofta.

Årets Diabetessjuksköterska och Diabetesläkare

Genom Diabetic Designed har jag därför startat utmärkelsen Årets Diabetessjuksköterska och Diabetesläkare. Syftet är att bidra till att de fantastiska människor som arbetar i vården får den uppskattning de förtjänar. Vi som är patienter och diabetesmammor, diabetespappor och andra närstående kan nominera den diabetessjuksköterska och/eller diabetesläkare som vi tycker förtjänar uppmärksamhet. Den sjuksköterska respektive läkare som får flest röster vinner.

Men även de som inte vinner får uppskattning. Alla som nominerats får nämligen ett personligt diplom skickats per post. Jag är jätteglad för att det redan nu finns mer än 350 duktiga sjuksköterskor och läkare nominerade. De kommer från hela Sverige, från Pajala i norr till Trelleborg i söder och både från storstäder och mindre orter.

Nomineringen / röstningen pågår till och med 31 oktober. De som vinner presenteras i samband med Världsdiabetsdagen 14 november 2022.

Jag är enormt tacksam för alla som hjälper till och nominerar. Det går snabbt och lätt. Tipsa gärna andra du vet är nöjda med sin diabetesläkare och / eller diabetessjuksköterska.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Här nominerar du:

https://diabeticdesigned.se/pages/arets-diabetessjukskoterska-och-arets-diabeteslakare

Hjälp till och nominera

Vi genomförde utmärkelsen redan 2016 och då vann diabetessjuksköterska Monica Palm-Burge överlägset. Monica arbetar fortfarande en del på Barndiabetesmottagningen vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde, men håller på att trappa ner. Ni kan se foton från när jag var i Skövde för att dela ut priset till Monica.

Jag lärde känna Monica personligen under tiden i Barndiabetesfondens Riksförenings styrelse, Monica är verkligen så omtänksam som hennes patienter skrev.

En av de bästa sakerna med att vinna är att vi gör en sammanfattning av alla motiveringar till varför personen vunnit. Vi som jobbar med det blir ofta rörda, så fina motiveringar finns det.

Jag hoppas du hjälper till och nominera dina bästa diabeteskontakter, det förtjänar de.

Tusen tack för hjälpen!

LÄS ÄVEN: Så känns lågt blodsocker för mig

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant