Mat och recept

Vanilj-panna cotta med limemarinerade jordgubbar

Publicerad för första gången: 08.01.23
Vanilj-panna cotta med limemarinerade jordgubbar Foto: Andrea Jensen Moth
Kolhydrater per portion: 10,5 gram
Fiber per portion: 2 gram

Det finns inte mycket som slår en silkeslen panna cotta med färsk topping efter en god middag.

Den här varianten är ganska mager och görs utan tillsatt socker, vilket gör den till ett smartare dessertval – och jag lovar att du inte kommer att märka det på smaken!

Accu-Chek Instant

PROVA ÄVEN: Chiapudding med jordnötssmör, mango och kokos

För tre portioner behöver du:

1 burk lätt matgrädde
1,5 dl vatten
½ vaniljstång
Cirka ½ ts Natreen sötningsdroppar, för lagom mycket sötma
3 st gelatinark
300 g jordgubbar
Saften av en lime

Så gör du:

  1. Koka upp matgrädde och vatten på medelhög värme med fröna från en ½ vaniljstång plus stången för extra smak. Lägg gelatinarken i blöt i kallt vatten.
  2. När blandningen nästan har börjat koka tar du bort vaniljstången och smakar av med Natreen-droppar (OBS! dropparna är mycket söta så det är viktigt att smaka av).
  3. Pressa ut vattnet från gelatinet och rör ner i den varma vätskan tills arken har lösts upp helt.
  4. Fördela panna cottan i tre glas och ställ in i kylskåpet i 4-5 timmar, eller över natten (låt gärna glasen stå lite på arbetsbänken först så att du inte ställer in dem i kylskåpet när de är glödande varma).
  5. Skölj av jordgubbarna och dela dem i fyra bitar. Pressa limesaft över och vänd runt jordgubbarna så att alla får saft på sig.
  6. När panna cottan har stelnat toppar du den med lime-jordgubbar precis innan du serverar den!

PROVA ÄVEN: Superenkla kex med choklad

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile