Mat och recept

Chiapudding med jordnötssmör, mango och kokos

Publicerad för första gången: 12.09.24
Chiapudding med jordnötssmör, mango och kokos! Foto: Andrea Jensen Moth
Kolhydrater per portion: 8 gram
Fiber per portion: 11,5 gram

Upplever du att hösten kan vara lite mörk och trist? Då tycker jag att du ska göra den här puddingen ikväll så att du kan se fram emot en liten tropisk fest i morgon bitti.

Kanske glömmer du till och med bort minusgraderna och mörkret för några minuter! Chiafrön är rika både på fiber och omega-3, och tillsammans med jordnötssmöret ger de även en rejäl dos protein. Med den här puddingen får du med andra ord en kanonstart på dagen och får till på köpet mättnadskänsla och energi som varar.

Accu-Chek Instant

LÄS ÄVEN: Ugnsbakad broccoliomelett

För en portion behöver du:

½ dl kokosmjölk
2 dl vatten
2 rågade msk chiafrön
1 msk jordnötssmör (OBS! välj jordnötssmör utan tillsatt socker)
1 tsk sukrin eller några droppar stevia
¼ mango (50 g)
Önskad mängd kokosflingor

Så gör du:

  1. Vispa ihop jordnötssmör, kokosmjölk, vatten och eventuell sötning.
  2. Tillsätt chiafröna och blanda väl.
  3. Ställ in puddingen i kylskåpet så att den får svälla i minst ett par timmar – helst över natten, innan du toppar med färsk mango och torkad kokos!

PROVA ÄVEN: Recept på spenatvafflor

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant