Stories och livet

Vädret påverkar mitt blodsocker

Publicerad för första gången: 18.06.17 | Senast redigerad: 27.05.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information

Inte kan man väl tro att ALLT påverkar blodsockret? Men så är det. Till och med väderomslag påverkar blodsockret.

När värmen kommer smygande

Mitt blodsocker börjar liksom att knorra. Det låter såklart inte, men verkar uppenbart missnöjt med situationen. Vid den här tiden på året dyker ett okänt fenomen upp här på det norra halvklotet – värme. Och gud förbjude att blodsockret skulle låta “humlan surra vidare” som om ingenting hade hänt.

Accu-Chek Instant

LÄS ÄVEN: Hög-sommar eller låg-tryck?

“Som en vårdag i Bergen”

Det är både högt och lågt. Det är både vinter och vår – allt under loppet av en enda dag. Variationer från 1,8 till 19,9 inom 24 timmar. Och jag har varken suttit stilla för mycket eller stoppat i mig onyttigheter under dessa givna dagar. Det är som en vårdag kan vara här i Bergen. Vi börjar med vår, fortsätter med sommar och avslutar med höst och vinter. Vädret är olika.

LÄS ÄVEN: Fjällvätt – trygg fjälltur

Kan svängningarna ha en mer komplicerad förklaring?

Min aktivitetsmätare har klockat in på allt från 132 % till 150 % aktivitet på nivå 2 under dessa dagar. Ganska bra jobbat av en för övrigt ganska maklig småbarnsmamma. Men jag satt inte alls still på rumpan den här dagen. Kan det vara pollenallergin som påverkade blodsockervärdet? Men jag minns inte att det brukar vara så här. Eller finns det en mer komplicerad förklaring?

LÄS ÄVEN: Så kan du lära dig att gilla fysisk aktivitet

Accu-Chek Instant

Det stabiliserade sig till slut – som tur är

Efter nästan en veckas värme har blodsockret nu nått upp till (och ner till) mer angenäma värden. Det har stabiliserat sig till normalvärdet. Och jag hoppas att det förblir så resten av sommaren, så får jag komma ihåg årets händelse till nästa år (jag har för mig att jag gjorde det förra året också). Men om jag kommer ihåg det är en annan sak…

Är det fler än jag som har det så här? Att vädret påverkar blodsockeret?

LÄS ÄVEN: Från osund bartender till hälsocoach

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant