Livet och diabetes

Vad jag drömmer om att göra när corona försvinner

Publicerad för första gången: 25.03.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Vad jag drömmer om att göra när corona försvinner Foto: Getty Images

Vi är mitt i pandemin och vi vet inte när den är över. Det kan ta hela 2021. Det kan dröja ännu längre … Jag har i månader drömt om vad jag ska göra när pandemin är över. Drömmar är viktigare än någonsin. De gör att vi kan hantera vardagen lite bättre. 

När coronapandemin är över ska jag … 

Accu-Chek Instant

Inte arbeta hemifrån på evigheter!

JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ ATT ARBETA HEMIFRÅN! Vi började arbeta hemifrån redan i början av mars 2020. Sedan dess har jag varit på kontoret max en dag i månaden. När det här är över ska jag arbeta hemifrån max en dag i månaden. Och jag ska varje dag se fram emot att åka in till kontoret i stan. Träffa kolleger och se folk. 

Göra spontana resor

Jag saknar att kunna åka på resor inte alltför långt från Oslo. Det kan vara min egen stuga, mina vänners stugor och städer runt Oslo. Besöka vänner en torsdagskväll för att jag är uttråkad. Inte minst saknar jag att åka på ”harryhandel” Sverige! Innan corona åkte vi ett par gånger i månaden. Inte alltid för att vi skulle handla mycket, utan för resans skull. 

LÄS ÄVEN: Diabetesias tankar om corona och diabetes

Äta och dricka ute

Att sitta på en takterrass med ett glas vitt vin ser jag verkligen fram emot att kunna göra igen. Jag har kontor i stan, och när vädret tillåter tar jag ofta några glas direkt efter jobbet. Äta på restaurang utan att behöva tänka på smittskydd är något annat jag ser fram emot. Njuta av god mat och dryck.

Röra vid saker i butiken

Jag tar aldrig med mig barnen till affären längre. Och jag handlar bara en dag i veckan. Båda delar på grund av smittan. Jag har på mig handskar och munskydd och tar bara i det som jag vet att jag ska köpa. Jag planerar mina inköp noggrant så att jag vet vad jag ska ha. Andra typer av butiker besöker jag sällan. Det mesta beställer jag på nätet. Jag ser fram emot att kunna läsa innehållsförteckningen på baksidan av en vara utan att behöva känna att jag måste köpa den. 

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

LÄS ÄVEN: Pandemin är inte over

Planera och resa utomlands

Jag har ställt in fyra utlandsresor på grund av corona. Det var under första halvåret 2020… Jag gillar att resa utomlands och planerar ofta resorna långt i förväg. Då får jag bra priser och kan resa oftare eftersom jag reser billigt. Nu har jag inte varit utomlands sedan september 2019. Och jag tänker inte åka förrän jag har fått vaccinet och det är säkert att resa. När det blir är omöjligt att säga. Fram till dess får jag nöja mig med mitt hus och grannskapet. En vacker dag kan vi resa utomlands igen och då kommer jag att vara en av de första att korsa gränsen. 

LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER på Accu-chek.se

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare