Livet och diabetes Stories och livet

Till dig som har barn med diabetes: Du borde vara stolt!

Publicerad för första gången: 10.07.22
Till dig som har barn med diabetes: Du borde vara stolt! Foto: Getty Images

Det är få saker som imponerar så mycket på mig som föräldrar till barn med diabetes. Det blev extra tydligt för mig nu i mars, när jag deltog i ett evenemang anordnat av Diabetesforbundet Trøndelag och där mer än 30 familjer deltog.

Gemensamt för dem var att minst ett barn i familjen hade diabetes. Det var en fantastisk helg som gav många nya bekantskaper och där man inte minst fick en inblick i hur andra lever med sin diabetes.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Några saker som jag tar med mig från den här helgen är hur mycket arbete det är för föräldrar till barn med diabetes. Och hur otroligt flitiga och engagerade dessa föräldrar är. Jag är så imponerad över deras styrka. Det är en sak att behandla sin egen diabetes, som jag gör, men de här föräldrarna måste hålla koll dygnet runt på det bästa de har, som har en så individuell och nyckfull sjukdom. Och trots att de måste vara totalt utmattade av både oro, sömnlösa nätter och övervakning av blodsockret, så är de fortfarande positiva och ser optimistiskt på framtiden. Jag är så imponerad.

Förebilder

Jag måste erkänna att jag oroar mig över att själv få barn med diabetes i framtiden, eftersom jag tycker att det är svårt nog att behandla min egen. Hur ska jag klara att ta hand om någon annans blodsocker när jag kämpar så mycket med mitt eget? Dessutom tror jag att jag kommer att oroa mig mycket mer för mitt barns blodsocker än mitt eget, eftersom jag kommer att känna ett större ansvar för hans/hennes liv. Men att se dessa föräldrar den här helgen, hur bra de hanterar det och hur flitiga de är; det ger mig hopp att kunna klara det också om jag skulle hamna i samma situation. 

LÄS ÄVEN: En hektisk vardag med diabetes

Ni inspirerar

Jag vill helt enkelt tacka alla föräldrar till barn med diabetes (inklusive mina egna föräldrar) för det fantastiska jobb ni gör varje dag. Jag tror inte att ni vet hur fantastiska och starka ni är. Ni ska vara stolta över det arbete ni gör, för ni utkämpar en kamp som få kan förstå hur svår den faktisk är. Jag är mäkta imponerad över er, och vill tacka för att ni inspirerar mig med er styrka och uthållighet.  

LÄS ÄVEN: Besvärligt långtidsblodsocker

Accu-Chek Mobile

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig