Mat och recept

Sommarens favorit: fylld paprika

Publicerad för första gången: 31.05.16 | Senast redigerad: 18.05.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
fylld paprika Foto; Hanna Fjeldjheim Dale.

Det här är somrig mat när den är som bäst. Den fyllda paprikan blir fyllig och smakrik och är perfekt som tillbehör till annan mat, eller som en lätt, fräsch och somrig middag på egen hand.

Kolhydrater: 12 gram per fylld paprika
Kcal: 150 per fylld paprika

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Fylld paprika passar bra till grillat, gärna med lite tzatziki vid sidan av. Paprikan kan även förpackas i folie och läggas på grillen, så detta är en rätt med många möjligheter. Massor av nyttig näring och ett lågt innehåll av kolhydrater, samt en bra källa till fibrer och hälsosamma fettsyror.

LÄS ÄVEN: Näringsrik fralla med sötpotatis, tahini-kikärter och halloumi

Fylld paprika
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Ingredienser

Cirka 3 portioner

3 paprikor (välj den färg du gillar bäst)
2 dl quinoa
2 färska tomater
1 msk finhackad soltorkad tomat
Cirka 20 svarta oliver, finhackade
3 msk fetaost
En näve färsk basilika
Olivolja
Salt och peppar
Parmesanost

LÄS ÄVEN: Mozarellasallad med nektariner

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Gör så här

1. Dela paprikorna på hälften och gröp ur innanmätet. Lägg halvorna på en bakplåt och förvärm dem i ugnen vid 220 grader i cirka 10 min.

2. Gör fyllningen under tiden. Koka quinoa i den dubbla mängden vatten. Finhacka tomater och basilika. Blanda ner tomater, basilika, soltorkad tomat, oliver och fetaost i den färdigkokta quinoan, tillsammans med lite olivolja + salt och peppar.

3. Fördela fyllningen i paprikahalvorna, och toppa med lite riven parmesanost. Grädda i ugnen vid 220 grader i cirka 10 minuter, eller tills parmesanosten ser gyllene ut och paprikorna börjar bli brända.

4, Servera som tillbehör, eller som en lätt middag med en fräsch sallad till!

Fylld paprika
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Hitta fler fantastiska recept från Hanna Dale på Happyfoodstories.com

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant