Livet och diabetes Mat och recept

Recept på lammlägg i gryta

Publicerad för första gången: 19.11.20 13:41
Recept på lammlägg i gryta Foto: Hanne Storhaug Jensen

Kolhydrater: Ca 2 g per 100

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Lammlägg i gryta är så enkelt att laga och blir så otroligt gott! Allt du behöver är en gjutjärnsgryta, bra råvaror och tid. Det vill säga: tid att vänta.

Själva förberedelserna til lammlägg i gryta tar bara några minuter. Ställ in grytan i ugnen, vänta några timmar och njut lammläggen

Detta behöver du:

(2 portioner)

2 lammlägg
1 msk fänkålsfrön
1 msk korianderfrön
½ msk oregano
1 tsk salt
½ msk chiliflingor
3 vitlöksklyftor
1 lök
2 dl rödvin
1 morot
1 tomat
Smör till stekning

LÄS ÄVEN: Lins – ock tomatsallad

Så gör du:

1. Låt lammläggen ligga i rumstemperatur i ett par timmar om du har möjlighet.

Accu-Chek Instant

2. Sätt ugnen på 220 grader.

3. Krossa kryddor och vitlök, till exempel i en mortel.

4. Hacka löken, moroten och tomaten i små tärningar.

5. Bryn lammläggen ordentligt på alla sidor i lite smör och lägg åt sidan.

6. Fräs löken i lite smör på medelhög värme tills den är blank och mjuk, ca fem minuter.

7. Tillsätt kryddor, vitlök och tomat och fräs i grytan i ett par minuter under omrörning (se upp så att det inte bränns vid).

8. Tillsätt rödvin, morot, salt och lammlägg.

9. Lägg på locket på grytan, ställ in den i ugnen och sänk temperaturen till 120 grader. Låt stå i 3-4 timmar. Vätskan kan du använda som sky eller för att reda en tjock sås.

Recept på lammlägg i gryta
Foto: Hanne Storhaug Jensen

En ny favorit med höstens lamm?   

LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER på Accu-chek.se

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig