Mat och recept

Potatissallad med fetaost

Publicerad för första gången: 18.06.23
Potatissallad med fetaost Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydratinnehåll (hela rätten): 69 gram
Fibrer: 14 gram

Potatissallad är sommarmat när den är som bäst, och ett suveränt tillbehör till all grillad mat.

Denna varma potatissallad med fetaost och senapsdressing är perfekt som en rätt i sig, men den passar också riktigt bra serverad som tillbehör till grillad eller varmrökt lax.

Accu-Chek Instant

LÄS ÄVEN: Morotspannkakor – utan socker

Ingredienser

Som tillbehör: 2 portioner
Som huvudrätt, 1 portion

2 stora potatisar (ca 350 g)
150 g sparrisbönor
½ – 1 huvud av hjärtsallad
En näve salladsmix eller ruccola
3-4 champinjoner
50 g fetaost
1 msk sesamfrön
3 rädisor

Dressing:
1-2 msk grov senap
1 msk äppelcidervinäger
Saften av 1/3 citron
1 tsk honung
1 tsk olivolja
peppar

LÄS ÄVEN: Granola med mandelsmör och banan

Accu-Chek Mobile

Tillagning

1. Dela potatisen i medelstora bitar. Koka potatisen mjuk, ca 7 minuter beroende på storlek.

2. Dela sparrisbönorna på mitten och koka dem med potatisen de sista minuterna. Häll av vattnet och skölj noga i kallt vatten för att avbryta kokprocessen.

3. Vänd i alla ingredienserna till senapsdressingen och vänd potatisen och sparrisbönorna i dressingen.

4. Finhacka hjärtsalladen och lägg salladen i en skål. Toppa med potatisen och sparrisbönorna som har vänts i dressingen.

5. Rosta sesamfrön i torr stekpanna tills de har fått en gyllene färg. 

6. Dela champinjonerna i tunna skivor och stek tills de har fått en fin brun färg.

7. Toppa potatisen med de stekta champinjonerna, rädisa, smulad fetaost och rostade sesamfrön.

8. Servera som den är eller med önskade tillbehör.

LÄS ÄVEN: Ärthummus med curry

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig