Mat och recept

Morotspannkakor – utan socker

Publicerad för första gången: 21.05.23
Morotspannkakor - läcker helgfrukost Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per pannkaka: cirka 15 gram. 
Fibrer per pannkaka: cirka 3 gram.

Dessa morotspannkakor passar perfekt när du vill laga en rejäl och läcker helgfrukost. Pannkakorna är ordentligt kryddade och smakar nästan som morotskaka.

Dessutom är pannkakorna helt glutenfria om de lagas med hemgjort kokosmjöl och havremjöl. Tycker du att det är knepigt att få till ett bra resultat när du använder glutenfritt mjöl? Tillsätt en tesked fiberhusk och vips blir smeten tjock och fin och går lätt att steka!

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Tips! Fiberhusk, även känt som psylliumhusk, är en ren fiberprodukt som säljs i de flesta butiker. Du hittar den oftast i hyllan med glutenfria produkter. Fiberhusk är en fantastisk produkt när du bakar glutenfritt eftersom den absorberar mycket fukt och gör degen fast och spänstig. Eftersom det bara handlar om rena fibrer höjer den inte heller blodsockret, utan främjar tvärtom en jämn och stabil blodsockerökning. Testa att hälla ner en tesked fiberhusk nästa gång du bakar!

LÄS ÄVEN: Bananbröd med äpple och sesam

Ingredienser

Ger cirka 10-12 pannkakor

4 ägg
2,5 dl naturell yoghurt
3 dl valfri mjölk
4 dl havregryn
2 dl torkad kokosmassa
3 stora morötter, rivna
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk psylliumhusk/fiberhusk
1 krm torkad ingefära
1 krm kryddpeppar
Smör till stekning

LÄS ÄVEN: Kaka med cashew- och jordgubbskräm

Accu-Chek Instant

Gör så här

1. Vispa äggen i en bunke tillsammans med yoghurt och mjölk.

2. Lägg havregryn och kokosmassa i en blender eller matberedare och mal till ett fint mjöl. Blanda därefter ihop alla torra ingredienser i en bunke, och rör sedan ner den fuktiga blandningen. Justera eventuellt med mer havregryn tills konsistensen är bra.

3. Skala och riv morötterna och blanda ner rivet i smeten.

4. Stek tjocka, mellanstora morotspannkakor i smör i stekpannan. Servera med rörda jordgubbar, yoghurt, färsk frukt eller bär.

Hitta fler fantastiska recept från Hanna Dale på Happyfoodstories.com

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig