Mat och recept

Krämig och kryddig räkgryta

Publicerad för första gången: 09.09.23
Krämig och kryddig räkgryta Foto: Andrea Moth Jenssen.
Kolhydrater per person (utan ris): 10 gram
Fiber per person (utan ris): 2,5 gram

Har det blivit många räksmörgåsar i sommar och det därför skulle vara kul med något nytt? Då skulle jag rekommendera att du lagar denna goda räkgryta.

Denna krämiga och kryddiga räkgryta är en spännande och mättande maträtt, som jag tror kommer att imponera på dina middagsgäster. Servera med önskade tillbehör, till exempel ris, quinoa, korngryn eller något annat du föredrar.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

PS! Jag rekommenderar inte att du använder räkor i lake till denna maträtt. Använd istället räkor som du skalar själv.

LÄS ÄVEN: Ugnsbakad omelett med keso och sparris

Ingredienser

Recept för 4 portioner

600 gram skalade räkor (jag skulle inte rekommendera att man använder räkor i lake)
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1/2 tsk curry
1 tsk chiliflingor (smaka av utifrån dina egna preferenser)
100 gram tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 msk sojasås
2 dl crème fraiche eller grädde
1 burk hackade tomater
Salt och peppar

LÄS ÄVEN: Laxcurry i form med kål och sötpotatis

Accu-Chek Instant

Så gör du:

  1. Skala räkorna och ställ dem åt sidan
  2. Servera med risk, quinoa eller något annat tillbehör.
  3. Fräs hackad vitlök, rödlök, chili, curry och paprikapulver i lite olja tills löken är mjuk.
  4. Tillsätt tomatpuré och stek lite till (detta tar bort tomatpuréns bitterhet).
  5. Tillsätt hackade tomater, sojasås och crème fraiche – koka upp såsen och låt sjuda i 5-10 minuter. Lägg i räkorna i grytan några minuter innan servering så att de blir varma. Smaka av

LÄS ÄVEN: Röd curry med scampi och grönsaker

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile