Stories och livet

Orden från diabetesläkaren som jag aldrig kommer att glömma!

Publicerad för första gången: 29.02.24 | Senast redigerad: 07.03.24
Orden från diabetesläkaren som jag aldrig kommer att glömma! Foto: Getty Images

”Du skulle inte bara kunna hålla dig till lördagar då?”, sa min diabetesläkare. Han visste inte hur rätt han hade!

Jag hade det årliga mötet med min diabetesläkare ganska nyligen, och jag tycker alltid att det är trevligt att prata med någon annan om sjukdomen för att få lite nya perspektiv..

Accu-Chek Mobile

Höga nätter

Läkaren och jag pratade om mina nätter med högt blodsocker och vad jag ska göra för att sänka blodsockret här. Problemet är att jag stoppar i mig sötsaker på kvällarna. Och jag har sagt i flera månader nu att jag ska sluta med det. Jag har inte velat öka min grunddos på natten eftersom jag vet orsaken till problemet. Den mest effektiva lösningen är så enkel som att sluta äta sötsaker.

Att minska grunddosen kommer som jag ser det bara förlänga problemet. Trots detta tycker jag att det är väldigt svårt att sluta med socker. Men detta skulle visa sig vara lättare att hantera efter att jag varit på min årliga kontroll.

LÄS ÄVEN: DEN ÅRLIGA DIABETESKONTROLLEN UTLÖSER ÅNGEST

Lördagsgodis

Min räddande ängel var en rak och ärlig läkare. Han gick inte som katten kring het gröt utan frågade mig rakt ut om jag inte bara kunde göra som honom och begränsa mitt sockerintag till lördagar?

Lösningen presenterades på ett så enkelt sätt. Och det är faktiskt inte mer komplicerat än så. Ändå behövde jag höra det från honom, trots att det kändes som om jag var ett barn som blev tillsagd av mina föräldrar att jag bara fick äta godis på lördagar.

Accu-Chek Mobile

Efteråt hade jag en känsla av att om jag kunde klara detta som barn så borde jag skämmas om jag inte kunde göra det nu.

Diabetesläkarens ord gjorde skillnad

Det har nu gått en dryg vecka sedan läkarbesöket och hans enkla tips har redan gjort stor skillnad i min vardag. Jag sover mycket bättre på nätterna eftersom jag inte behöver gå upp för att gå på toaletten. Jag känner mig piggare och har mer energi på morgonen, och jag är gladare.

Att högt blodsocker hade en så negativ inverkan på mitt liv visste jag inte förrän jag fick veta vad ett stabilt blodsocker kan ge mig.

”Du skulle inte bara kunna hålla dig till lördagar då?”. Det är ord jag inte kommer att glömma i första taget.

LÄS ÄVEN: SJUKHUS KÄNNS SOM HEMMA

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile