Stories och livet

Är jag så glad som det ser ut?

Publicerad för första gången: 07.11.18
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information

Att ha en kronisk sjukdom är förknippat med många svårigheter. Det är många gånger svårt att känna sig fullt normal. Det är också svårt att inte kunna vara helt spontan.

Accu-Chek Instant

Jag får dagligen frågor om jag verkligen är så glad som jag är på mina sociala medier. Och mitt svar är ja. Men hur kan det gå ihop när jag har diagnosen Diabetes typ 1? Jag är en positiv person som älskar att njuta, ha roligt och känna välbehag. Men jag är trots allt bara människa precis som alla andra. Dvs. jag har också har ett svängande humör, ett ganska dåligt temperament och det är inte alltid så simpelt att se det positiva med ett kanske för högt blodsocker, piskande regn och ett mörker som blir allt mer påtagligt.

Kroppens viktigaste organ är hjärnan. Den bestämmer hur vi mår och presterar. Till stor det del kan vi påverka livets förlopp och innehåll och där kan vi till en del styra hur livet ska vara. Även, så spelar det en stor roll hur mycket just miljön man befinner sig i är. Det är en hel del faktorer som påverkar vårt mående.

Människan är anpassningsbar och jag har anpassat mig efter det som får mig att må bra i min diabetes. Men att vi är anpassningsbara behöver inte betyda att vi alltid är så förtjusta i förändringar. Att få en diagnos som diabetes innebär många förändringar, som kan vara svåra att anpassa sig till.

Nu har jag levt med diabetes typ 1 i ca 16 år och jag har lärt mig att göra sådant som känns spontant då jag har lärt mig så mycket om hur jag och min kropp reagerar.

Jag ser mitt liv med diabetes som en spännande resa. Det finns inget som motiverar mig så mycket som livets olika faser och mina drömmar och mål som jag har uppsatt för mig själv.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Och det jag vet säkert är att jag med ett optimistiskt tänkande och ett öppet sinne för förändring kommer att komma långt. För jag vet, att det kommer dagar med ett blodsocker som inte är humant och vädret kommer inte heller att vara så som jag vill. Men jag är förberedd. Förberedd på att ta fighten att ändra min attityd kring min vardag för att kunna känna välbehag.

 

Läs fler inlägg av Sara Mobäck:
Diabetes och anorexi
Känna samhörighet
Ett år i USA med typ 1 i bagaget
Se de små framstegen som stora

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant