Mat och recept

Laxbowl med bakad sötpotatis, quinoa och avokado

Publicerad för första gången: 19.03.23
Laxbowl med bakad sötpotatis, quinoa och avokado Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater (per portion): 38 gram
Fibrer: 24 gram

Den här rätten är full av läckra färger och bra näring. En fördel är också att alla ingredienser kan förberedas i förväg så att du snabbt har en middag efter en lång dag på jobbet.

Laxbowl med bakad sötpotatis är en perfekt rätt att ”preppa”, eftersom du förbereda många av ingredienserna och ha flera delar som kan sättas samman till flera måltider senare. Använd gärna andra grönsaker att ugnsbaka om du föredrar det.

Accu-Chek Instant

Funfact: Den här rätten innehåller hela 24 gram fiber, vilket motsvarar nästan hela det dagliga rekommenderade intaget på 25-35 gram!

LÄS ÄVEN: Tonfiskburgare med senapsdressing

Ingredienser

1 portion

1 laxfilé på ca 125 g
½ liten sötpotatis
½ squash
100 g körsbärstomater
½ avokado
1 msk röd pesto (ev. annan pesto om du föredrar det; det går också bra att skippa detta)
1 msk olivolja
salt + peppar
40 g torr quinoa
En näve färsk spenat

LÄS ÄVEN: Tonfiskpasta med sparrisbönor

Accu-Chek Instant
Laxbowl med bakad sötpotatis,  quinoa och avocado
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Tillagning

  1. Dela sötpotatisen i små bitar och lägg grönsakerna på en bakplåt eller i en ugnsfast form tillsammans med körsbärstomaterna. Ringa över olja och krydda.
  2. Lägg laxen bredvid grönsakerna och toppa med pesto. Grädda i ugnen i ca 20 minuter, tills fisken och grönsakerna är genomstekta.
  3. Koka quinoa i dubbla mängden vatten.
  4. Dela avokadon i tunna skivor.
  5. Lägg spenaten i en skål och toppa med quinoa, bakade grönsaker, lax och avokado.

LÄS ÄVEN: Fiskkakor med riven rödbeta och remouladsås

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant