Mat och recept

Kyckling Piccata

Publicerad för första gången: 29.10.20
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Kyckling piccata serveras Foto: Roche Diabetes Care.

Näringsvärden:
Kyckling: 3,7 gram kolhydrater per portion
Tomat/spenat: 10,7 gram kolhydrater per portion och 4,2 gram fiber

Accu-Chek Mobile

Kyckling Piccata är en läcker och hälsosam middag för hela familjen. (Med video).

För att platta till kycklingen lägger du den på en ren skärbräda och lägger plastfolie över kycklingen. Placera en blandningsskål över kycklingen och tryck försiktigt tills den har en jämn tjocklek.

Genom att servera de stekta tomaterna och spenaten direkt bevaras spenatens intensiva gröna färg.

Titta på videon för att se hur du gör Kyckling Piccata.

LÄS MER: Quinoasallad med grönkål

Ingredienser

4 portioner

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

3 kycklingbröst (à 450 gram)
1/2 dl kapris
2,5 dl buljong
1/2 dl vitt vi
30 ml olivolja
1/2 dl citronjuice
1 msk citronzest
Salt och peppar
3 vitlöksklyftor
1 schalottenlök eller 1/2 söt lök

Spenat och ”blistered tomatoes”
2 msk olivolja
ca 7 dl körsbärstomater
1,5 dl färsk babyspenat
2 msk citronjuice
1 msk salt
peppar efter smak
1 vitlöksklyfta

LÄS MER: Krämig linspasta med feta och grönsaker

Så tillagar du Kyckling Piccata:

1. Tärna schalottenlöken och vitlöken. Lägg löken i pannan med olivolja. Stek löken tills den är genomskinlig.

2. Förbered kycklingen medan löken och vitlöken steks.

3. Banka ut kycklingbröstet så att den får en jämn tjocklek (läs hur du gör detta under anmärkningar). Salta och peppra kycklingen och lägg den i stekpannan tillsammans med löken och vitlöken. Stek kycklingen i några minuter tills kanterna på kycklingbrösten blir vita och börjar vända sig uppåt.

4. Tillsätt buljong, saft av citron, kapris och vitt vin i stekpannan. Lägg på locket och låt sjuda i 7-10 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Medan kycklingen sjuder kan du börja steka tomaterna och spenaten.

Så lagar du ”blistered tomatoes” och spenat

1. Tillsätt två matskedar olivolja till en stor stekpanna på medelhög värme.

2. Finhacka vitlöken och lägg ner i stekpannan tillsammans med tomaterna. Var försiktig, oljan är varm!

3. Efter några minuter bildas blåsor i tomaternas skal. Du kan snabba upp processen genom att krossa några tomater med en gaffel.

4. Tillsätt färsk citronsaft, salt och peppar och stora nävar spenat i stekpannan. Rör om kontinuerligt tills spenaten börjar sönderdelas. Detta tar bara någon minut eller så!

5. När spenaten har sönderdelats vrider du ner värmen och serverar omedelbart med din kyckling piccata.

LÄS MER: Minestrone

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare