Mat och recept

Laxcurry i form med kål och sötpotatis

Publicerad för första gången: 11.06.23
Laxcurry i form med kål och sötpotatis Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion: ca 40 g

Om du vill spara tid är laxcurry perfekt att laga i ugnen istället för i en gryta. Hälsosam middag på nolltid!

Den här formen med laxcurry, gjord med kokosmjölk och grönsaker är smakrik och perfekt som vardagsmiddag. Använd gärna andra grönsaker om du vill. Servera med önskade tillbehör, exempelvis ris, quinoa eller korngryn.

Accu-Chek Instant

LÄS ÄVEN: Paj med ugnsbakade grönsaker och feta

Ingredienser

2 portioner

2 laxfiléer
200 g kokosmjölk
300 g grönsaksbuljong
1 msk curry
1 tsk paprikakrydda
¼ huvudkål
¼ broccoli
1 sötpotatis
1 lök
2 vitlöksklyftor
½ chili
3 cm ingefära, finhackad
peppar

LÄS ÄVEN: Tacobowl med lax

Tillagning

1. Skala sötpotatisen och dela i små tärningar. Skär löken och kålen i tunna skivor och broccolin i buketter. Lägg alla grönsakerna i en ugnsfast form tillsammans med den finhackade vitlöken, chilin och ingefäran.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

2. Häll kokosmjölk, grönsaksbuljong och kryddor över grönsakerna och vänd ihop så att grönsakerna täcks helt av vätska. Lägg laxen mitt i formen och strö över lite peppar.

3. Grädda i ugnen på 220 grader i ca 30 minuter tills grönsakerna och laxen är genomstekt.

4. Servera med önskade tillbehör.

LÄS ÄVEN: Röd curry med scampi och grönsaker

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant