Mat och recept

Julgodis: brända mandlar

Kolhydrater per näve/20 g: ca 1,5 g

Brända mandlar tillhör i mitt tycke det godaste julgodiset. Det bästa av allt är att det även är väldigt enkelt att laga en sockerfri variant!

Du behöver bara några få ingredienser och tillagningen går snabbt. Vips har du en burk fylld med sockerfria, frasande goda mandlar!

Dessa små godsaker är inte bara sockerfria utan även rika på nyttiga fettsyror samt vitaminer, mineraler och fibrer. Du kan med gott samvete tryggt njuta av dem varje dag under hela julen. Hoppas det smakar!

Brända mandlar

En liten burk
• 250 g mandlar
• 0,5 dl Sukrin Gold
• 2 msk vatten
• 1 nypa salt
• 1 nypa vanilj (kan utelämnas)
• 2 tsk kokosolja/smör

Gör så här
Börja med att rosta mandlarna på en bakplåt i ugnen i ca tio minuter vid 180 grader.

Smält ihop sukrin, vatten, salt, vanilj och fett i en stekpanna under omrörning. Se upp så att massan inte bränns vid.

Lägg i mandlarna i stekpannan och blanda runt ordentligt. Häll blandningen på en ugnsplåt och låt svalna.

Knäck isär mandlarna från varandra innan du flyttar över dem till en tät förvaringsburk.