Mat och recept

Italiensk linssoppa

Det här en enkel och klassisk soppa, med ingredienser som är lätt att ha hemma. Mättsamt och gott!

4 portioner, cirka 14 g kolhydrater per portion.

Du behöver:
1 liten morot, ca 50 gram
1 stjälk selleri, ca 20 gram
1 liten gul lök, ca 75 gram
2 msk smör eller olivolja
salt o peppar
1 burk krossade tomater, 400 gram
3 dl vatten
1 dl, ca 70 gram linser, gärna Gotlandslinser
2 klyftor vitlök

Gör så här

Skala moroten och skär den i små tärningar. Skrapa sellerin fri från trådar, skär den i smala bitar. Hacka löken fint. Värm lite olja eller smör i en tjockbottnad gryta och häll ner alla grönsakerna. Låt dem steka sakta på svag värme tills de smälter ihop. Häll i tomaterna och späd med vatten, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Skölj linserna och lägg i dem. Låt alltihop småputtra tills linserna är lagom mjuka. Pressa eller riv vitlöken och lägg i. Smaka av med ev mera salt och peppar. Servera med bröd.

 

Läs fler inlägg av Louise Hamilton:

Bönor och diabetes

Vilken överraskning – typ 2 diagnos

Afternoon tea – inte för mig!