ANNONS

Accu-Chek Mobile: – Ser ljust på framtiden

Publicerad för första gången: 03.04.22
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Accu-Chek Mobile: - Ser ljust på framtiden Foto: Privat

För tre år sedan fick Henrik Arnesen (32) besked om att han hade diabetes typ 2. I början var det ett tungt besked att få, men med tiden har det dessbättre känts bättre för småbarnspappan från Nesodden.

– I början pendlade blodsockret kraftigt. Ett tag var jag tvungen att mäta varannan timme dygnet runt, säger Arnesen.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Den första blodsockermätaren som han fick var en typ med lösa remsor. Det gjorde att mätningarna blev ganska bökiga.

– Det var mycket att komma ihåg när jag skulle gå hemifrån. Många lösa delar som skulle tas med för att jag skulle kunna mäta blodsockret.

Tankar och bekymmer

Parallellt med den nya diagnos och bristande kontroll på blodsockret väntade Henrik på att bli pappa för första gången. Tillsammans med flera andra diagnoser ledde diabetesen till många tankar och bekymmer.

– Tyvärr förlorade jag min mamma i cancer. Hon hade också diabetes och använde Accu-Chek Mobile. När hon gick bort ärvde jag hennes apparat och tyckte att den var mycket lättare att använda. Jag skaffade därför en egen. Det är nu cirka ett och ett halvt år sedan.

LÄS ÄVEN: Bättre sömn med stabilt blodsocker

Accu-Chek Mobile blodsockermätare

Fick kontroll över blodsockret

Under sex månader tog 32-åringen tag i sin kost och träning på allvar. Han gick ner hela 35 kilo under det där halvåret, och fick till slut kontroll över sitt blodsocker. Han rekommenderar trots det inte andra att gå ner så mycket på så kort tid.

– Nu är jag helt sockerfri och har också en härlig tvååring som fyller livet med en massa glädje och energi! Att jag nu kan mäta blodsockret enkelt med Accu-Chek Mobile gör det hela ännu lättare.

LÄS ÄVEN: Sol, bad och Accu-Chek Mobile

Med Accu-Chek Mobile har du allt du behöver

– Det är bra att allt finns i ett komplett paket. Jag behöver inte ha med mig flera delar, och det gör att den blir lättare att få med sig. Accu-Chek Mobile kan du bara stoppa ner i fickan, så har du det du behöver, säger Arnesen nöjt.

Trots en kämpig start med diabetesen är livet mycket enklare för telekominstallatören numera.

– Nu regler jag min diabetes och mitt blodsocker enbart med hjälp av kosten. Det var tufft där i början, men jag ser ljust på framtiden!

LÄS ÄVEN: Ett ord: Fantastisk!

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile blodsockermätare