Mat och recept

Vegetarisk tex-mex-gryta

Publicerad för första gången: 03.01.18
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Vegetarisk tex-mex gryta. Foto: Hanna Dale

En gryta är en enkel och bra middag under vinterhalvåret. Denna variant är kryddig, vegetarisk och mycket näringsrik. Bönor bidrar med protein, fibrer och långsamma kolhydrater, och är ett bra alternativ till kött om du vill äta en vegetarisk middag då och då. Denna gryträtt smakar extra gott när den serveras med avokado, gräddfil och färsk, finhackad rödkål!

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig
Ingredienser

Räcker ungefär till två portioner.

  • En gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 chili
  • 1/2 paprika
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk koriander
  • 400 g hackade tomater
  • 1 burk med kidneybönor (cirka 200 g)
  • 1/2 burk med svarta bönor (cirka 100 g)
  • Salt och peppar
  • 1 tsk äppelcidervinäger/balsamicovinäger
  • Olja till stekning
Till servering
  • Avokado
  • Färsk rödkål
  • Crème fraîche/gräddfil/naturell yoghurt
  • Lime
  • Eventuellt färsk koriander
Gör så här

Finhacka vitlök, chili och lök och stek dem mjuka i olja och kryddor. Tillsätt paprika och stek lite till. Tillsätt därefter tomater, och låt allt småputtra i några minuter. Smaka av med ättika, och eventuellt mer kryddor. Rör ner bönorna och låt allt dra några minuter till. Servera med önskade tillbehör.

 

Näringsinnehåll (utan topping): ca. 13 gram kolhydrater per 100 gram färdig rätt. Kolhydrater per portion är ca. 50 gram (av vilka ca. 17 gram är fibrer).

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile