Livet och diabetes

Torsklåda med curry och tomat

Publicerad för första gången: 16.05.24
Torsklåda med curry och tomat Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion: 42 gram (2 portioner per låda)
Varav 9 g fiber

Torsklåda med curry och tomat är en perfekt vardagsrätt som är mycket näringsrik.

Jag valde sötpotatis, tomat, lök och paprika, men du kan givetvis använda andra grönsaker efter smak.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

TIPS: Vill du ha en rätt med mindre kolhydrater så kan du byta ut sötpotatisen med exempelvis blomkål eller broccoli.

PROVA ÄVEN: VIETNAMESISK NUDELSALLAD MED SCAMPI

Ingredienser

2 portioner = en liten ugnsfast form

1 sötpotatis (ca 300 g)
olivolja
salt + peppar

1 gul lök
200 g körsbärstomater
1/2 röd paprika
200 ml fet kokosmjölk
2 tsk curry
1/2 tsk paprikakrydda
2 vitlöksklyftor
1–2 dl kokande vatten
300 g torskfilé (två filéer är 150 g)

Accu-Chek Mobile

Serveras med:
Ris (gärna fullkorn)
Koriander

Så här gör du

1. Skala potatisen och dela den i små tärningar på ca 1×1 cm. Lägg sötpotatisen i en ugnssäker form, ringla över lite olja, salt och peppar och grädda i 220 grader i ca 10 minuter, tills sötpotatisen nästan är mjuk.

2. Dela lök och paprika i tunna skivor. Ha lök, paprika och hela körsbärstomater i formen med sötpotatisen.

3. Rör ihop kokosmjölk, finhackad vitlök, kokande vatten, curry och paprika i ett decilitermått eller liknande. Häll blandningen över formen med grönsaker och tryck ner torsken ordentligt i formen.

4. Grädda vidare i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter, tills fisken är genomstekt. Stektiden beror på om du använder rå eller fryst fisk. Jag använde mig av fryst fiskfilé, och den var färdig efter ca 20 minuter.

5. Servera med valfritt tillbehör.

PROVA ÄVEN: TORSK I TOMATLÅDA MED POTATIS & OLIVER

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Mobile