Kolhydrater per portion: 40 g
Fiber per portion: 5 g
Squashpasta är en verklig favorit, som i det här receptet får sällskap av purjolök och kryddstark chorizokorv.
Genom att strimla squashen och blanda den med vanlig pasta kan du njuta av en pastarätt med lite färre kolhydrater. Mängden pasta och mängden squash kan du bestämma själv beroende på hur mycket, eller lite, pasta du vill ha.
Garnera med färsk mozzarella, basilika och pinjenötter så får du en läcker pastarätt att servera i sommar!
PROVA ÄVEN: Bönrisotto med squash och kantareller
Ingredienser
Fyra portioner
2 squashfrukter – 800 g
1 liten rödlök
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
200 g chorizo
1 tsk torkad timjan
Salt och peppar
En generös näve riven parmesan
1 färsk mozzarella
200 g pasta, med fördel tagliatelle
Basilika
Rostade pinjenötter
Gör så här
- Tärna chorizon och den ena squashfrukten. Rensa purjolöken och skär den i skivor som du sedan delar på mitten. Finhacka lök och vitlök.
- Koka upp vatten till pastan.
- Strimla den andra squashfrukten på längden, antingen med en spiraliserare eller en potatisskalare.
- Torrstek chorizon (den kommer att avge en del fett) tills den blivit något knaprig. Tillsätt grönsakerna. Låt sjuda i ca 5 minuter tillsammans med torkad timjan och mald peppar. När grönsakerna har mjuknat strör du över parmesan och vänder ned den i blandningen. Smaksätt med salt om du vill.
- Koka pastan enligt anvisningarna. Lägg i squashstrimlorna under de sista minuterna och låt dem förvällas.
- Slå av vattnet från pastan och squashen och häll dessa i chorizo- och grönsaksblandningen.
- Rör om och servera på tallrikar. Garnera med färsk mozzarella, färsk basilika och rostade pinjenötter. Smaklig måltid!
Källa för beräkning: matvaretabellen.no och tillverkarnas hemsidor.
Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.