Mat och recept

Pasta primavera med pesto och bönor

Publicerad för första gången: 16.10.25
Pasta primavera med pesto och bönor Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
Kolhydrater per portion: 84 gram
Varav 25 gram fibrer

Det här receptet på pasta primavera ger dig en rätt som är underbart god, enkel att laga och full av grönsaker och bra fibrer.

Pasta primavera betyder ”vårig pasta”, men den fungerar hela året! En portion ger dig hela dagsbehovet av fibrer.

Accu-Chek Instant

TIPS: Den här är perfekt som en enkel vegetarisk middag, men fungerar också bra serverad med både kyckling samt röd och vit fisk.

PROVA ÄVEN: Squashpasta med purjolök och chorizo

Ingredienser

2 portioner

180 g valfri pasta (jag använde fullkornspagetti)
parmesan till servering (valfritt)
1 burk vita bönor (ca 230 g)
En bunt sparris
150 g gröna ärtor
2 msk olivolja
2 klyftor vitlök, finhackade
salt och peppar
Pesto:
en stor näve färsk basilika
2 msk riven parmesan
40 g pinjekärnor
4 msk olivolja
salt + peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en tjock pesto i en mortel eller med en stavmixer. Peston ska vara grov och tjock.
  2. Dela sparrisen i bitar och finhacka vitlöken. Skölj bönorna. Stek sparris med vitlök, bönor och ärter i olivolja. Krydda efter önskemål.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Vänd den färdigkokta pastan i peston och grönsakerna i en serveringsskål.
  5. Toppa med parmesan vid servering.

PROVA ÄVEN: Sötpotatispaj med mozzarella

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant - Enkel och tydlig