Livet och diabetes

Optimism inför 2021

Publicerad för första gången: 10.02.21
Den här artikeln är mer än 2 år gammal och kan därför innehålla inaktuell information
Optimism inför 2021 Foto: Maria Schmidt

Nu när vi har kommit en bit in på 2021 är det naturligt att sätta upp nya (eller gamla?) mål och försöka att göra förändringar i livet till det bättre. För mig är detta en tid både för att reflektera över året som gick. och för att sätta nya mål.

Det är kanske inte finns så många människor som känner tacksamhet efter 2020. Men för egen del har jag all anledning att vara just det. Inte bara för att jag har förskonats från coronans härjningar, utan också för att jag har en sjukdom som inte hindrar mig från att nå mina mål och drömmar. Det är något att vara mycket tacksam för, och det hoppas jag att fler där ute också känner.

Accu-Chek Instant

Jag vet att alla tyvärr inte har haft samma tur som jag, och jag försöker att inte ta för givet hur bra jag faktiskt har det. Jag är otroligt lyckligt lottad som bor i Norge och får all den hjälp jag behöver för att få ett bra liv med sjukdomen. Det betyder inte att ett liv med diabetes är problemfritt, långt ifrån. Men sjukdomen hindrar mig inte från att nå mina mål.

LÄS ÄVEN: Idag gråter jag

Infriade nyårslöften

Jag fick känna på känslan av att ha uppnått något det gångna året. Detta efter att ha satt upp ett mål om att gå 52 (olika) fjällturer. Jag är över att ha lyckats infria mitt nyårslöfte med god marginal. Och det var inte så svårt som man skulle kunna tro. Jag tror att den enda skillnaden mellan mig och en frisk person att nå det målet är att jag måste planera turen noggrannare och ha en lite tyngre ryggsäck.

Jag gick de flesta turerna själv. Då är det extra viktigt att berätta var du ska vandra. Men det hoppas jag att alla gör oavsett om man har en diagnos eller inte. Det här nyårslöftet har gjort att jag känner en större glädje av att vara ute i naturen. Och det har även en bra effekt på mitt blodsocker.

LÄS ÄVEN: Pandemin är inte over

Accu-Chek Instant

Optimism och nytt nyårslöfte för 2021

Utan att överdriva de smärtsamma händelserna i 2020, så finner jag tröst i att tänka på att mitt bland alla dalar finns det i regel också några toppar. Jag tror att vi med diabetes kan klara alla mål som vi sätter upp, precis som alla andra. Så länge vi ser till att planera noga, har en god dos motivation och en lite tyngre ryggsäck (om målet är som mitt: toppturer). För min del var det bra att 2020 gav mig ännu en bekräftelse på att diabetes inte är ett hinder för att nå mina mål.

Jag går in i 2021 med optimism och målet att kunna bestiga De sju systrarna på en dag. Med tanke på hur min form är för närvarande har jag nog en bit kvar dit. Men med rätt träning och tillräckligt med motivation har jag hopp om att klara det. Om det är några av er som läser som har klarat det, vill jag gärna höra mer om hur du upplevde det!

LÄS MER OM VÅRA PRODUKTER på Accu-chek.se

Innehållet på denna webbplats är skrivet av och för en nordisk publik och kan innehålla källor, detaljer eller information baserad på ett annat land eller en region än ditt eget.

Accu-Chek Instant